Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо създава проблеми и затова има само 2 титли, смята Пике

Алонсо създава проблеми и затова има само 2 титли, смята Пике

82
0
Фернандо Алонсо

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо създава проблеми на отброите си и затова има само 2 титли в кариерата си. Това смята Нелсон Пике-старши, чийто син бе съотборник на Алонсо в Рено през 2008 и до средата на 2009 г.

В интервю за ESPN 3-кратният шампион заяви, че Алонсо е можел да спечели 5 титли във Формула 1, ако е бил по-търпелив във важните моменти в кариерата си.

„Фернандо е фантастичен, когато е зад волана на болида, заяви Пике. – Но се справя много лошо с политиката в отборите, за които се състезава. Той можеше да има 3, 4 или дори 5, световни титли, но той винаги създаваше проблеми в тима, за който кара. И винаги напуска тимовете си в неподходящия момент.

Когато преминеш в нов екип, трябва да си търпелив, да работиш с тима, да участваш в развитието на колата. И след това идват победите. Не е добре винаги да искаш да си в най-добрия отбор. Трябва да си търпелив, да работиш с тима, за да стигнеш до по-добро ниво.“

Пике също така не смята, че Алонсо е най-добрият пилот в решетката в момента: „Не мисля, че Алонсо е по-добър от Хамилтън. Според мен, той, Люис и Фетел са на едно ниво. Може единият да има по-добра година, но като цяло са на едно ниво.“