Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо постигнал максимума в квалификацията

Алонсо постигнал максимума в квалификацията

82
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че е постигнал максимума в днешната квалификация и седмата позиция очевидно е бил най-реалния възможен резултат зад колите на съперниците, задвижвани с двигатели Мерцедес.

– Направих 4 почти идентични обиколки във втората и третата част на квалификацията. Нямаше какво повече да направя – обясни испанецът. – Дойдохме тук с ясното разбиране, че на хартия няма как тази писта да е добра за нас в настоящия момент. Вчера обаче имахме по-добър резултат от очаквания. Но това често се случва – в петък изглеждаме бързи, но реално не сме. Вероятно караме с различни настройки и гориво.

Според Алонсо все пак в дълги серии от обиколки Ферари са в една група с Макларън и Ред Бул и ще се борят именно с техните пилоти, докато състезателите на Мерцедес и след тях тези на Уилямс са далеч напред.

Испанецът бе откровен, че не е жертвал никаква скорост в днешния ден, за да има по-добро темпо в състезанието и обясни, че били пробвали и някои други решения, очевидно с ниски крила, но губели много притискане в шиканите.

Алонсо разказа, че е говорил в четвъртък с Лука ди Монтедземоло и го е попитал относно слуховете за оттеглянето му. Маркизът го успокоил, че нещата не стоят така, както се говори.

Фернандо се чувствал често с президента на Ферари и говорели много по телефона, но по никакъв начин решението му да остане или не в отбора не зависело от това дали Лука ще оглавява компанията.

Кими Райконен от своя страна обясни, че колата е била малко по-бърза, отколкото очаквали, на за жалост блокирал предните колела във втората фаза и загубил ценно време. Утре битката с колите, задвижвани от двигатели Мерцедес, щяла да бъде изключително трудна.