Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо притеснен за членовете на екипа си след проблемите със спирачките

Алонсо притеснен за членовете на екипа си след проблемите със спирачките

44
0

Фернандо Алонсо отпадна в Гран при на Испания заради проблеми със спирачките. При влизането си в бокса той не успя да спре навреме и за малко не отнесе стоящият пред колата механик. Той обаче реагира светкавично и успя да отскочи.

„Притесних се много, когато педалът пропадна и видях човекът пред колата“, обясни Алонсо след инцидента. „За радост той реагира бързо и за щастие всички са невредими.“

Проблемът със спирачките бил забелязан по-рано. Той не успя да спре навреме за първи завой и веднага бил наясно, че нещо не е наред.

„Обадих се по радиото и помолих да проверят. Казаха ми да вляза в бокса, за да проверят. Нещата обаче се влошиха и в крайна сметка трябваше да се откажа.

Разбира се, че съм разочарован от отпадането си. Трябва да проверим и анализираме проблема със спирачките. Надявам се в Монако да се представим по-силно. Определено имаме прогрес, но трябва да правим двойно по-големи крачки, защото и конкурентите вървят напред. Това е едно голямо предизвикателство, но смятам, че ще се справим.“