Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо няма клаузи за напускане в договора си, твърди Денис

Алонсо няма клаузи за напускане в договора си, твърди Денис

33
0

Фернандо Алонсо няма клаузи за напускане на Макларън в договора си, твърди Рон Денис, цитиран от испанския вестник Ел Мундо Депортиво.

Двукратният световен шампион се завърна в тима от Уокинг, който напусна след особено бурната 2007 г. И той, и Денис заявиха по време на представянето в централата, че са оставили зад гърба си станалото тогава. Главният изпълнителен директор на Макларън Груп, че с Алонсо ще избягват всичко, което може да влоши отношенията им. Освен това предупреди представителите на медиите, че опитите да забият клин помежду им ще са напразни.

В дните след официалното представяне обаче се обсъждаше, че Алонсо може да напусне Уокинг в края на 2015 г., ако новият MP4-30 на Макларън и Хонда не е достатъчно добър или поради някаква причина се освободи място в Мерцедес.

– Алонсо има ясен тригодишен договор. Няма клаузи за напускане или каквито и други изобретения да се появят в медиите – казва Денис.

Журналистите обаче далеч не са единствените, които се питат дали комбинацията Алонсо-Макларън ще се получи при втория опит. Световният шампион във Формула 1 за 1997 г. Жак Вилньов например смята, че всичко би било фантастично, ако пилотът и отборът се сработят, но ако нещо се обърка, то ситуацията ще се влоши до шест месеца. Според канадеца просто характерът на Алонсо не бил такъв. Бившият пилот от F1 Роберт Кубица обаче не е съгласен.

– С Алонсо сме приятели и не мисля, че е с лош характер – заяви полякът пред италианския журналист Лео Турини. – Сигурен съм, че е дал най-доброто от себе си през годините, които изкара във Ферари, за да постигне поставените си цели. Сега за него започва едно страхотно ново предизвикателство. Ако успее да върне Макларън на върха – това според мен би било най-прекрасното постижение в кариерата му.