Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ауди няма намерение да влиза във Формула 1

Ауди няма намерение да влиза във Формула 1

37
0

Ауди няма намерение да влиза във Формула 1 въпреки наскоро подадената оставка от председателя на надзорния съвет на Фолксваген Груп Фердинанд Пийх.

„В настоящата ситуация Ауди определено няма намерение да влиза в F1”, заяви говорител на компанията пред ВВС Спорт и допълни, че понастоящем спортната програма на концерна е изпълнена с други, вълнуващи предизвикателства, включващи световния шампионат за състезания за издръжливост (WEC – World Endurance Championship), световния рали шампионат (WRC) и немското първенство за туристически автомобили (DTM).

Ауди се свързва постоянно с Гран при през последните 20 години, но от Инголщадт винаги отричат влизане в F1. Пийх бе противник на каквото и да е присъединяване към Формула 1 заради Бърни Екълстоун и начина му на ръководство. Оставката му даде веднага повод за спекулации дали все пак Фолксваген Груп няма да поеме в нова посока и по отношение на автомобилния спорт.

Според непотвърдена информация председателят на борда на Ауди Рупърт Щадлер иска марката да стане част от Гран при. Пийх обаче спрял плановете му, още когато му били представени през януари тази година. Малко по-късно се появи слух, че Ауди преговаря да купи тима на Ред Бул, който обаче също бе опроверган. Твърди се, че автомобилната компания се договорила с Дитрих Матешиц да вземе тима за 500 милиона паунда, но Пийх заявил: „По-скоро няма да го сторим.”

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер бе категоричен, че в слуховете няма никаква истина: „Матешиц може да е продал Торо Росо, но със сигурност не и Ред Бул. С него разговаряме за различни неща. Но наистина вярвам, че в тези приказки има нещо.”