Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо си тръгва от Ферари?

Алонсо си тръгва от Ферари?

44
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо повтаря непрекъснато, че иска да остане във Ферари, но според последната информация от надеждни източници той вече бил съобщил на отбора, че желае да си тръгне!

Двукратният световен шампион и в Сингапур повтори, че обсъжда бъдещето си от доста време насам. Той изрази и разочарование, че слуховете относно бъдещето му, напоследък тръгват от Италия. Това обаче не само не спря приказките, а направо наля масло в огъня.

Твърди се, че Алонсо е уморен да се бори с недостатъчно бързия болид и е казал на тима, че иска да напусне, при това още в края на този сезон.

Междувременно шефът на Ферари в F1 Марко Матиачи заяви, че Фернандо остава в Маранело – засега. Това прозвуча малко по-различно в сравнение с досегашната категоричност, че испанецът няма да си тръгне.

Новият президент на Ферари Серджо Маркионе пък говори за връщане на върха, но в рамките на период от три-четири години. Това означава, че Алонсо ще е на 36-37 години в момента, когато се смята, че Скудерията отново ще е силен тим. Самият пилот отново повтори, че води преговори с екипа.

Въпросът, който няма отговор в момента, е къде ще отиде Алонсо, ако напусне Ферари. От Ред Бул отхвърлиха възможността испанецът и Фетел просто да си сменят местата. Опцията Макларън изглежда по-вероятна. От Уокинг заявиха, че няма да обявяват пилоти в предстоящия състезателен уикенд в Япония, но от там пък са категорични, че ще обмислят колкото време е нужно преди да вземат решение за състезателите. Японците от Хонда обаче настоявали за суперзвезда и не се изключва шансът за изненада след десетина дни.

Подебни теми: Видео: Бъдещето на Алонсо – попитай Иван Тенчев еп.101