Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо убеден, че Ферари ще победи Уилямс за третото място при конструкторите

Алонсо убеден, че Ферари ще победи Уилямс за третото място при конструкторите

49
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо е убеден, че Ферари ще надделее в двубоя с Уилямс за третото място в шампионата на конструкторите във Формула 1.

Двата отбора няколко пъти си сменят позициите в класирането. В момента екипът от Гроув заема третото място със 187 точки, а Скудерията е на четвърта позиция със 178.

– Ние сме Ферари, ние сме далеч повече от нормален отбор – заяви испанецът по време на уикенда в Сингапур. – Ето защо просто трябва да работим упорито. Ще се борим до последно – независимо какви са предимствата или недостатъците на нашата коля спрямо Уилямс. Има още много точки, които могат да бъдат спечелени. В Абу Даби активът се усвоява, има и други възможности да стопим разликата. Сигурен съм, че в края на шампионата ще победим Уилямс.

Испанецът, чието бъдеще е най-обсъжданата тема вече седмици наред, допълни, че съперниците са се възползвали максимално от предимствата си в Белгия и Италия:

– Бяхме наясно, че Спа и Монца ще са трудни за нас трасета. Уилямс успяха да извлекат много точки в тези надпревари и свършиха добра работа.

Междувременно шефът на Ферари във Формула 1 Марко Матиачи заяви, че е рано да се прецени дали промените в управлението на компанията ще окажат влияние върху Гран при екипа. Лука ди Монтедземоло подаде оставка като президент и постът ще бъде зает от CEO-то на Фиат Крайслер Серджо Маркионе.

– Твърде рано е да се твърди какво ще стане. Лично аз имах невероятен късмет да работя с изключителен човек като Ди Монтедземоло, а сега ще се трудя с господин Маркионе. Важно е да се учи, да се обсъждат важните теми. Всички искаме Ферари да се върне на върха. Крайната цел е да побеждаваме, не да догонваме другите – заяви Матиачи.