Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо въвлечен като посредник между Хамилтън и Розберг

Алонсо въвлечен като посредник между Хамилтън и Розберг

35
0
Валтери Ботас,Кевин Магнусен,Люис Хамилтън,Макс Чилтън,Нико Розберг,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо бе поставен едва ли не в ролята на помирител между Нико Розберг и Люис Хамилтън на днешната пресконференция на пистата Монца. Залата се пукаше по шевовете, а испанският пилот бе сложен в средата на първия ред между пилотите на Мерцедес и бе директно помолен от колега от Беларус да бъде посредник. Британска колежка пък се опита да го вкара пряко в полемиката, като го помоли да коментира защо ФИА не се е самосезирала за станалото на пистата Спа-Франкоршамп.

Испанецът отговори, че изобщо няма нищо общо с историята и тълкуванията на правилата от ФИА, като преди това говори приятелски първо с Люис, а после и с Нико.

Очаквано Алонсо бе върнат към битката му през 2007 г. с Хамилтън, с когото сега са приятели. При този въпрос Фернандо прегърна Люис и каза, че тогава неговите упреци всъщност са били към мениджмънта на Макларън, а не към англичанина. Междувременно от Мерцедес се пошегуваха, че новата титла на испанеца – „Посланик за мир“ – много им допадала.

В невероятната атмосфера Нико повтори, че се е извинил, след като е изслушал други гледни точки и е видял нещата по нов начин.

А Хамилтън бе попитан и дали той е бил глобен както Розберг за това, че не е изпълнил заповедите на тима си в Унгария. Той обаче отново каза, че там Нико бил твърде далеч от него, за да може да го пусне и че не си спомня да е бил глобяван.