Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абитебул призна, че има идея за връщане на Кубица в F1

Абитебул призна, че има идея за връщане на Кубица в F1

48
0
Роберт Кубица

Управляващият директор на Рено Спорт Сирил Абитебул заяви, че е твърде рано да се говори за завръщане на Роберт Кубица във Формула 1, но призна, че има такава идея.

Полският пилот направи втори тест с френския тим в средата на седмицата. Той завъртя 90 обиколки на пистата Пол Рикар. След това заяви, че не е имал проблеми от чисто физическа гледна точка.

„Трябва да компенсирам с лявата си ръка, така че тази страна тялото е по-натоварена, но това не влияе на карането ми“, продължи Кубица. „Единствената промяна в самата кола е, че използвам лявата ръка за смяна на предавките.“

Роберт сподели също така, че не се съмнява във възможностите си, но тепърва му предстои дълъг път. Говори се, че Рено може да го пуснат в реален тест този сезон, но той не иска да прави подобни предположения.

„Не съм пробвал настоящата кола и не съм готов за подобно нещо. Не искам да се връщам просто така, а на възможно най-доброто ниво. Не знам какво ще се случи в бъдеще“, обясни Кубица.

Абитебул многократно разказваше след първия тест, че няма никакви допълнителни намерения за Роберт. Това обаче се промени след вторите изпитания. Управляващият директор на Рено Спорт отново обясни пред френския вестник Екип, че първата сесия била по желание на пилота.

„Той искаше да преоткрие усещането от това да кара болид от Формула 1. Като се имат предвид страхотните спомени от времето в Енстън, бяхме повече от щастливи да му помогнем. След това се съгласихме да продължим процеса на оценка. Но този път идеята наистина бе да преценим представянето му и точно заради това избрахме Кастеле. Пол Рикар е писта с по-сериозни натоварвания в сравнение с Валенсия. Все още е твърде рано да се говори за завръщане на Кубица (във Формула 1), но идеята съществува в съзнанието ни. Предстои много работа. Той кара само стара кола с двигател с намалени режими и демонстрационни гуми. Нямаше натоварване като по време на състезание“, заяви Абитебул.