Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе не очаква чудеса от Ферари засега

Маркионе не очаква чудеса от Ферари засега

25
0

Доброто представяне и времената дадени от Себастиян Фетел и Кими Райконен по време на първите предсезонни изпитания на пистата Херес дадоха възможност за многобройни спекулации и гръмки заглавия в европейската преса. Скоростта на новата кола на Ферари изглежда действително забележителна, особено след разочароващото представяне на екипа през 2014 г., но мнозина в отбора се опитват да подтиснат прекалената еуфория.

Ръководството на тима е наясно, че времената от тези първи изпитания едва ли имат някакво особено значение. Издръжливостта на Мерцедес и потенциалът на шампионите не будят съмнение, че те ще са основният фаворит за титлите и през тази година.

„Представянето на колата ни на тези първи тестове бе наистина окуражаващо“, заяви президентът на Ферари, Серджо Маркионе пред Gazzetta dello Sport по време на конференция в Ню Йорк. „Обаче едно е да дадеш най-добро време и да направиш чудесна обиколка, а друго е да успееш да поддържаш подобно темпо в цяло състезание. Имам изключително доверие в работата на отбора и смятам, че момчетата заслужават още малко спокойствие. Със сигурност сме спечелили време спрямо миналата година.“

Маркионе, който замени Лука ди Монтедземоло начело на Ферари през миналия октомври не крие задоволството си от свършената работа и очаква по-добро представяне.

„Горд съм от свършената работа, но при всички положения ще трябва да изчакаме началото на сезона, за да продължим с похвалите“, продължава Маркионе. „Пред нас има още много път да извървим и определено не очаквам чудеса. Важното е обаче, че отбелязваме прогрес. От изпитанията в Барселона очаквам потвърждение за това.“

Според собствено разследване на германското седмично списание Шпорт Билд италианците са отбелязали напредък от 1,2 сек при SF15-T спрямо колата от миналата година. Повече подробности за новите коли може да прочетете в новия 179 брой на списание ClubS1, което вече е на пазара.