Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо няма да кара болид с двигател Мерцедес догодина

Алонсо няма да кара болид с двигател Мерцедес догодина

94
0

Фернандо Алонсо няма да кара болид с двигател Мерцедес догодина.

На въпрос след финала на Гран при на Русия дали през следващия сезон ще е в кола със задвижващата система, която доминира в целия шампионат и вчера спечели титлата при конструкторите, испанецът отговори пред NBC:

– Не мисля. Опциите са доста ясни. Както казах на Сузука, когато разберете кои са опциите, ще кажете „беше толкова очевидно”.

Бурята от слухове около бъдещето на двукратния световен шампион се поукроти по време на уикенда в Сочи. До следващата надпревара (в САЩ) обаче има 19 дни и ако няма новини от Маранело или Уокинг, то мелницата ще се задвижи отново.

Днес оставката на Лука ди Монтедземоло влиза в сила и шефът на ФИАТ Крайслер Серджо Маркионе поема официално ръководството на Ферари. Това е една от възможностите от Скудерията да обявят плановете си по отношение на пилотите.

Алонсо е свързван най-упорито с връщане в Макларън, които от догодина ще са със задвижващи системи Хонда. Тимът от Уокинг изглежда като единствената реална опция за него или ще се наложи да не кара за година. Твърди се, че от Хонда отчаяно искат Фернандо, който обаче не желае да се обвързва дългосрочно, за да има опция да напусне, ако Люис Хамилтън си тръгне от Мерцедес в края на договора си. Председателят на борда на тима от Бракли Ники Лауда пък е категоричен, че Алонсо вече е подписал с британския екип.

В същото време самият отбор на Макларън бе зает да опровергава поредица слухове. Първо се появи информация, че постът на Рон Денис ще бъде зает – с благословията на акционерите от Бахрейн и на Мансур Оджех – от Герхард Бергер. След това бе оборена новина, че Хамилтън се връща в Уокинг. Накрая се появи слух, че канадският милиардер Лорънс Строл иска да купи акции на отбора. Всичко това бе отхвърлено от Макларън като необосновано. В Япония лично Денис коментира приказките за собственото си отстраняване с репликата, че не би трябвало да си хаби дъха, за да ги обсъжда. В същото време той заяви категорично, че отборът няма договор с който и да е пилот за следващия сезон.