Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се връща в кокпита, съобщи Макларън

Алонсо се връща в кокпита, съобщи Макларън

36
0

Фернандо Алонсо се връща в кокпита, съобщи официално тимът му Макларън.

Испанецът трябва да премине в четвъртък (26 март) прегледа на медицинските лица на ФИА, което мениджърът му Луис Гарсия Абад определи по-рано като формалност.

От тима посочиха, че след инцидента си през февруари по време предсезонни тестове на пистата Каталуния Алонсо „работи по специална тренировъчна програма, създадена и отблизо наблюдавана от водещи спортни учени, целяща да осигури безопасното и навременното му завръщане към надпреварите”.

През миналата седмица Фернандо бе в технологичния център на Макларън. Там той кара в симулатора. Освен това се срещна с инженерите си и се запозна с последните новости и развитие по MP4-30 и задвижващата система на Хонда. Пилотът е прегледал с екипа информацията и анализите, направени след катастрофата му.

„В телеметричните данни нямаше никакъв видим проблем, както и нищо анормално в последвалите възстановки и лабораторни тестове, но Фернандо си спомня, че е усетил прекомерна тежест във волана преди удара. Вследствие на това отборът монтира допълнителен сензор в колата, за да увеличи информационния поток”, се казва още в изявлението на тима.

От Макларън посочиха също така, че Фернандо няма търпение да се върне в колата и да работи за бързо подобрение в представянето на тима.