Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Надявам се това да е еднократен спад

Алонсо: Надявам се това да е еднократен спад

59
0

Истински кошмар изживя тимът на Макларън-Хонда в домашната надпревара за японския производител. Фернандо Алонсо завърши 16-ти на пистата Сузука, а Дженсън Бътън – 18-ти.

„Състезанието ни днес бе отражение на целия уикенд: пълна анонимност”, коментира Алонсо. „16-та и 18-та позиция е доста лоша изненада, особено след седмото място в Сингапур, както и седмо и девето в Малайзия миналия уикенд. Надявам се това да е еднократен спад и в Остин нещата да са различни.

Ясно е, че конфигурацията на трасето не пасва на колата ни – нямаме аеропритискане в по-бързите завои.

Знам, че болидът ни всъщност е далеч по-конкурентоспособен, отколкото показахме днес. Очевидно е, че съм разочарован, особено заради факта, че това бе домашната надпревара на Хонда.”

Бътън сподели, че е направил лош старт заради превъртане на колелата. Той потегли от дъното на грида, тъй като задвижващата му система бе сменена. От Хонда изтъкнаха стратегически причини за това.

„Изостанах на старта. Беше наистина трудно да изпреваря колите на Мейнър, които стартираха с по-меки гуми. В крайна сметка ги задминах. И макар да бях в дъното, имаше известно удоволствие в надпреварата – няколко малки битки. Но бяхме много далеч от позиция да вземем точки.

Беше наистина труден уикенд. Жалко, тъй като Сузука е вторият ни дом. Надяваме се да сме по-бързи в следващия старт”, допълни Дженсън.