Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Порше преговаряли за Льо Ман

Алонсо и Порше преговаряли за Льо Ман

68
0

Фернандо Алонсо и Порше са преговаряли за това, испанецът да участва в 24 часа на Льо Ман. Според motorsport-total.com възможността обаче пропаднала заради несъгласие от страна на екипа на Макларън. От отбора не били съгласни испанецът да се състезава за фирма, която се явява директна конкуренция при супер спортните коли. Възможността пилот на Макларън да се състезава с Порше 919 Hybrid не е допаднала на хората в Уокинг.

Алонсо никога не е крил интереса си към колите от клас LMP1, с които миналата година дебют направи неговият приятел Марк Уебър. След като напусна екипа на Ред Бул в края на 2013 г. австралиецът стана заводски пилот на Порше.

Друг пилот от Формула 1 ще направи своя дебют с 919 Hybrid в Белгия този уикенд. Нико Хюлкенберг ще проведе генералната си репетиция за 24-те часа на Льо Ман на пистата в Ардените. Германецът ще кара заедно с Ърл Бамбър и Ник Танди в 6-те часа на Спа. Състезанието се явява втори кръг от шампионата WEC. Третият кръг пък е прочутото състезание във Франция.