Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Това бе един много добър ден

Алонсо: Това бе един много добър ден

108
0

Въпреки че пропусна да се класира във финалната фаза на квалификацията днес, Фернандо Алонсо заяви тази вечер на Спа, че денят му е бил много добър, дори неочаквано добър, въпреки проблемите със задвижването, които го накараха да намали темпото в края на решителната си обиколка. Испанецът дори смята, че ако не бе дефицитът на задвижващата система, то шасито на Макларън е достатъчно силно – толкова, че със съекипника му Щофел Вандоорн да оглавят класирането!

„Скоростта ни в Q1 и Q2 беше неочаквано добра. Бяхме на 0,5-0,7 сек от първите, в Q3 имах проблеми със задвижващата система. 11-и е по-добра позиция от поне две пред нея, защото мога да започна с нови гуми, да ги избера и т.н.“, обясни Алонсо.

Спортният шеф на Хонда за Формула 1 Юсуке Хасегава обясни, че проблемът е бил в управляващия двигателя блок и реакцията му на движението педала на газта.

Алонсо подчерта изрично, че приятната изненада и представяне са дошли от шасито.

Испанецът заяви още, че се надява утре да има промени във времето и изобщо някакви нестандартни обстоятелства, защото в противен случай не мисли, че тимът има скорост да се бори за спечелване на точки, защото няма темпо в дълга дистанция.

Сътоборникът му Щофел Вандоорн коментира от своя страна, че за него денят не е бил особено важен, защото предварително е било ясно, че ще стартира последен.

„Реално целият ден в петък, а и днес карах с повече гориво, за да изберем настройки за състезанието и квалификацията не беше приоритет“, каза той.

Белгиецът обаче помогна на Алонсо, като го изтегли на дългата права Ле Комб и както пресметна Фернандо, това подобри времето му в първия сектор с 0,2 сек.