Начало Други Ъгълът на удара ме спаси, коментира Уебър

Ъгълът на удара ме спаси, коментира Уебър

44
0

Ъгълът на удара е спасил Марк Уебър при тежката катастрофа, която претърпя в края на последния кръг от световния шампионат за състезания за издръжливост (World Endurance Championship – WEC).

Австралиецът, който бе спечелил със съекипниците си Тимо Бернхард и Брендън Хартли полпозишъна за състезанието, изгуби контрол над Порше-то си, сбута се с друг автомобил и след това се разби в мантинела. Той остана в болница две нощи за наблюдение, като бе изписан във вторник, но се очаква да остане още няколко дни в Бразилия, докато му бъде разрешено от лекарите да лети.

– Извадих късмет. Правилният ъгъл на удара ме спаси. Благодаря на всички за невероятните послания и подкрепата. #възстановяване – написа Уебър по-рано в Туитър.

Марк бе с натъртвания и сътресение на мозъка след катастрофата. В понеделник след инцидента той заяви, че има ужасно главоболие.

– Не помня катастрофата или как стана. Отборът проверява данните, за да открие повече. Благодаря на медицинския екип на пистата и на този в болницата, които свършиха страхотна работа и се погрижиха много добре за мен – каза още Уебър. – Положителното е, че момчетата с кола №14 спечелиха победата, което е фантастичен финал на сезона. Вече нямам търпение за следващата година.