Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абитебул потвърди, че в Рено са надминали границата от 1000 к.с.

Абитебул потвърди, че в Рено са надминали границата от 1000 к.с.

2730
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка: Рено

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул потвърди, че френският производител на двигатели е надминал границата от 1000 конски сили в състезателен режим.

В края на юли именно това обяви шефът по двигателите на Рено Реми Тафен. Тогава Макс Верстапен от Ред Бул каза, че ако това е вярно, то означава, че заводският тим на Рено има наистина лоша кола.

Миналия уикенд на Монца обаче и двете коли на тима от Енстън се представиха много силно. Рикиардо и Хюлкенберг завършиха 4-и и 5-и. Според Абитебул това се дължи на мощността на колите и на тяхното ниско ниво на съпротивление.

„Имаме мощен двигател, няма съмнение в това, обясни Абитебул“. „Надминахме границата от 1000 конски сили в състезание още преди няколко кръга.

Знаем, че някои хора са скептични относно това и се шегуват. Но има измервания и GPS данни и това е реалността. Не можем винаги да го използваме, защото е рисковано.“

Сирил заяви още, че целта на тима в следващите месеци е да подобри надеждността на продуктите си, а също и качествата на шасито.