Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абсурдно е да с говори, че не съм мотивиран, твърди Алонсо

Абсурдно е да с говори, че не съм мотивиран, твърди Алонсо

44
0

Фернандо Алонсо заяви, че не е изгубил мотивацията си да се бори на пистата. Испанецът твърди, че е по-решен отвсякога да се бори, въпреки тежкия сезон до момента. Пилотът на Макларън преживя тежка катастрофа в първия кръг от шампионата в Австралия и пропусна Гран При на Бахрейн, но след това получи разрешение да кара в Китай.

„Не знам как хората могат да си помислят, че не съм мотивиран, каза испанецът. – През 2012 г. се борих в шампионата до последната секунда. През 2013 финиширах втори, през 2014 записах двойно повече точки от пилот като Кими Райконен, а през 2015 бутах колата до питлейна в Унгария. Сега имах пневмоторакс, две счупени ребра и се молих на ФИА да ми позволят да карам.

Абсурдно е да се говорят такива неща за мен. Кажете, че съм бавен, стар, грозен, но не и демотивиран. Майка ми се тревожеше за мен със седмици. Притесняваше се когато катастрофирах в Австралия, когато летях за Бахрейн и когато казвах, че исках да се състезавам. И след това Джони Хърбърт (коментатор за Sky Sports) ми казва, че трябва да се откажа.“