Начало Автомобили Actros – новият флагман на Mercedes-Benz Trucks

Actros – новият флагман на Mercedes-Benz Trucks

333
0

Световна премиера на новия Actros се състоя в Берлин. Точно навреме за автомобилното изложение IAA Commercial Vehicles Show, провеждащо се в Хановер, Германия от 20 до 27 септември 2018 г., днес Mercedes-Benz представи за първи път пред световните медии в “Нощта на премиерата” новия флагман на Mercedes-Benz Trucks.

„Със своите над 60 иновации, днес новият Actros демонстрира в реални условия на пътя бъдещето на тежкотоварните автомобили. Новият Actros показва как иновациите, които досега са били част от нашите концептуални автомобили, се внедряват в серийното производство: Active Drive Assist, MirrorCam и много други иновации ни помагат да транспортираме стоките още по-безопасно, по-ефективно и по-рентабилно.“, сподели Щефан Бухнер, член на борда на директорите на Daimler Trucks и директор на Mercedes-Benz Trucks.

Новият Actros е серийно произвеждан товарен автомобил с иновативни решения, които веднага дават желания положителен ефект. Този автомобил повишава ефективността за собствениците на фирми и комфорта за шофьорите до недостигано досега ниво: разходът на гориво е понижен значително и същевременно е повишено още повече нивото на безопасност и използваемост.

За това допринасят и възможностите, създадени чрез прилагане на решения за дигитализация – по-специално оборудването Multimedia Cockpit, предлагащо съвсем нов интерфейс между шофьора и автомобила. Работното място се отличава с удобна свързаност, дигитални услуги и асистиращи системи, които може да се използват интуитивно и помагат на шофьора да работи още по-ефективно.

Дигиталните решения са полезни и за ръководителите на автомобилни паркове и екипите за изготвяне на работни графици. Благодарение на широката гама решения за свързаност на Actros, те могат да следят в реално време своите товарни автомобили, без прекъсване и закъснения. Всички необходими сервизни и логистични процеси, например, може да бъдат перфектно организирани, а в спешни случаи е възможно да се реагира незабавно.

Поръчки за новия Actros може да се правят от началото на автомобилното изложение IAA 2018, като първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите през пролетта на следващата година. Предлагат се богати опции за конфигуриране и всеки клиент ще може да поръча оборудването, което отговаря най-добре на неговите индивидуални предпочитания.