Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Адам Пар призова феновете да се обединят, за да се чуе гласът...

Адам Пар призова феновете да се обединят, за да се чуе гласът им

47
0
Адам Пар

Формула 1 трябва да прави значително повече за феновете си, за да ги доближи до спорта като цяло, смята бившият председател на Уилямс Адам Пар. Той се върна в центъра на вниманието, след като издаде книга, озаглавена The Art of War, под формата на комикс за времето, изкарано от него в Гран при.

При поредната й промоция Пар обясни, че F1 е станала твърде ексклузивен спорт и призова зрителите да положат повече усилия, за да бъде чут гласът им.

Разликата през 2008 г. се получи от това, че при криза хората започват да действат заедно. А аз искам феновете и поддръжниците на спорта да участват в него и да имат глас. В крайна сметка те поддържат който и да е спорт. Пилотите може да си говорят и да си мислят, че са специални, но кой носи разликата? Запалянковците – обясни Пар пред Аутоспорт.

Той сподели също така, че липсата на достъп до същността на Гран при е част от привлекателността на Формула 1, но допълни, че това положение е прехвърлило нормалните граници:

– За да бъде спортът наистина фантастичен и грабващ, толкова по-близо трябва да са хората до него. Според мен на едно ниво Бърни [Екълстоун] върши невероятно добра добра, като удържа феновете навън и по този начин увеличава очарованието. От друга страна обаче хората плащат толкова пари да отидат да гледат състезание на Силвърстоун, да си купят абонамент, за да гледат стартовете по сателита, че заслужават по-голям достъп. Колкото и да се възхищавам на Бърни, не той и не отборите поддържат F1, а феновете. Защо тогава хората не се организират, за да поискат повече?

Според Адам Пар пилотите също трябва да са част от една по-сериозна организация, насочена към подобряване изживяването на зрителите. Той отбеляза, че някои от тях понякога дори не дават автографи и хората се замислят за това поведение.

Човек си казва: „Чакай малко, какъв е проблемът? Те карат кола 20 пъти в годината, а някои от тях получават много пари“. Аз уважавам невероятно много това, което вършат, те притежават невероятни умения, но губят връзката – обясни още Пар.