Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Адам Пар вярва, че Уилямс ще подобри формата си

Адам Пар вярва, че Уилямс ще подобри формата си

74
0
Адам Пар

Отборът на Уилямс ще подобри представянето на автомобила си, уверен е бившият председател на борда на тима Адам Пар. Той подаде оставка в началото на 2012 г., за да може Уилямс да сключи договор Конкорд с Бърни Екълстоун, който изпрати контракта до тима ден след напускането му.

Пар е запознат с работата на екипа от Гроув и с хората там. Поради това и смята, че отборът може да направи стъпка напред в развитието на своя болид:

Знам, че имат способността да се справят с проблемите. Директорът на аероотдела Джейсън Съмървил, Майк Кахлън и главният конструктор Ед Ууд са талантливи и способни хора.

Венецуелският пилот на Уилямс Пастор Малдонадо също признава, че Уилямс има сериозни грижи с колата си, но състезателят има надежда ситуацията да се подобри:

В момента преживяваме тежки моменти. Мисля, че ни трябва известно време. Проблемите ни са доста големи, но се надявам, че стъпка по стъпка ще ги решим. Понякога не се чувстваш щастлив, но това е спортът. Надпреварите понякога се развиват добре, друг път не и трябва да направим най-доброто, което можем, за да се опитаме да се подобрим и да оцелеем.

По отношение на представянето в предстоящото състезание в Испания, което миналата година Малдонадо спечели, Пар вярва, че отборът ще направи стъпка напред на Каталуния:

Те свършиха чудесна работа с чудесна кола миналата година. Тазгодишният болид е само еволюция. Може би се опитват да направят нещо прекалено сложно? Напълно съм уверен, че в Барселона ще има стъпка напред. Ако погледнете Бахрейн, момчетата наваксаха позиции и имаха стабилно състезание. Ако го направят в малко по-добра кола, ще започнат да трупат точки.

Той каза също така, че още от първия си работен ден е започнал да подготвя настоящия заместник шеф на Уилямс Клер Уилямс за водещ пост в отбора:

Тя си проправи път постепенно през бизнеса по заслуги и аз бях горд и доволен да й помогна да стигне до борда заедно с друга жена – Луис Евънс, която е финансов директор. Мисля, че Клер притежава всичко необходимо, за да е шеф на Уилямс. Единственото, за което съжалявам, е, че имах намерението да съм там малко по-дълго, за да й помогна да направи прехода и да я подкрепя в процеса. Но аз никога не съм искал да съм началник на екипа.

Повече информация за Клер Уилямс можете да намерите в новия брой на ClubS1, който ще е на пазара от тази седмица.