Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аделаида проучва възможността да приеме отново кръг от F1

Аделаида проучва възможността да приеме отново кръг от F1

91
0

Градският съвет на Аделаида ще направи запитване към правителството на Южния щат на Австралия да разгледа възможността градът да приеме отново домакинството на състезание от Формула 1. Съветът е поискал министърът на туризма на щата Леон Бингнел да проучи дали това може да се осъществи.

Аделаида приемаше кръгове от F1 между 1985 (на снимките) и 1995 г., преди състезанието за Гран при на Австралия да се премести на Албърт парк от 1996 г. В момента пистата се използва в съкратен вариант за състезания от местните шампионати. Бигнел вече говори за идеята градът отново да приеме Гран при, като я счита за по-скоро неосъществима.

„Градският съвет е най-влиятелният в Южна Австралия, каза Бигнел. – Ако хората в него искат Гран при, трябва да се инвестират малко пари, за да може нужните трибуни да бъдат направени по-бързо. Погледнете Bathurst. Техният съвет дава 6 млн. долара за състезанието там (1000 км за издръжливост).“

Сегашният контракт на Гран при на Австралия в Мелбърн е до 2023 г. Тази година състезанието по традиция ще е първо в календара – 24-26 март.