Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Адриан Сутил: Всеки заслужава втори шанс

Адриан Сутил: Всеки заслужава втори шанс

99
0
Адриан Сутил

Завръщането на Адриан Сутил във Формула 1 вече е факт, след като Форс Индия най-после обявиха официално, че немският пилот ще кара за тях през сезон 2013 г.

Германецът бе обграден от журналисти почти цял следобед и повтори безброй пъти, че се чувства много щастлив. Освен това обясни, че е разбрал решението на екипа буквално три часа преди официалното изявление.

– Не знам защо отне толкова дълго време. През последните дни имах добро усещане, че ще се получи, докато накрая получих съобщението по обяд, някъде към 12, 12:30. Това просто показва, че никога не бива да се отказваш. Ако работиш упорито и ако вярваш, ще получиш втори шанс. Всеки заслужава втори шанс. Всеки може да допусне грешки в живота си. Ако никога не бъркаш, просто не порастваш. Не мисля, че има съвършено безгрешен човек. Моята грешка бе може би твърде публична, различна, но има и по-лоши от нея, за които обаче никой не говори. Когато някой е сторил нещо лошо на мен лично, винаги давам възможност да покаже, че все още е добър човек. И на него ще дам втори шанс – заяви пилотът, говорейки за главния изпълнителен директор на Гении Кепитъл Ерик Лукс.

Състезателят замери с чаша бизнесмена след свада между двамата в шанхайски нощен клуб през 2011 г. Впоследствие бе осъден на 18 месеца затвор условно и глоба от 200 000 евро за нанасяне на тежка телесна повреда, а в края на годината загуби и мястото си във Форс Индия, въпреки обясненията от страна на екипа, че случилото се не влияе на решението им относно пилотите.

Скандалът и делото след него доведоха и до разпадането на приятелството между Сутил и Люис Хамилтън. Двамата бяха много близки, но англичанинът не отиде да свидетелства на процеса. Адриан бе запитан какви са отношенията му понастоящем със световния шампион за 2008 г. и отговори, че не поддържа такива с него.

Що се отнася до новата кола на тима, Сутил вече я кара на миналия тест в Барселона. Днес и утре отново ще е зад волана, за да се чувства максимално комфортно преди първия старт в Австралия.

В отбора има някои нови хора, нови структури. Всичко е малко променено. Екипът не е голям, но съм сигурен, че можем да направим наистина добър сезон. Моите цели са много високи: не съм тук, за да се състезавам за пета-шеста позиция. Искам да се кача на подиума. В бъдеще желанието ми е да печеля, да бъда един от най-добрите пилоти във Формула 1 – допълни състезателят.