Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аферата „Хорнер“: Ред Бул обяви, че обвиненията срещу Хорнер са свалени

Аферата „Хорнер“: Ред Бул обяви, че обвиненията срещу Хорнер са свалени

5432
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Майкъл Потс

Обвиненията срещу Кристиан Хорнер в непристойно поведение са свалени в резултат на проведеното срещу него разследване, обявиха от Ред Бул.

Изявлението на компанията Ред Бул гласи:

„Независимото разследване на обвиненията срещу господин Хорнер приключи. Ред Бул може да потвърди, че те са свалени. Жалбоподателят има право на обжалване.“

„В Ред Бул сме уверени, че разследването бе проведено честно, обстойно и независимо. Докладът от разследването е поверителен и съдържа лична информация за страните, както и за други, трети страни, които съдействаха в разследването. Ето защо няма да бъдат правени повече коментари от уважение към всички засегнати.“

„Ред Бул ще продължи да се старае да изпълнява най-високите стандарти на работното място.“

За провежданото срещу Кристиан Хорнер разследване се разбра в началото на февруари. Обвиненията останаха неоповестени. Единствено в нидерландския вестник „Де Телеграаф“ се появи публикация, че става дума за сексуален тормоз. Това бе източникът и на информацията, че по случая има над 100 доказателства.

Разследването бе проведено от независим адвокат по искане на компанията Ред Бул. Там получиха и разгледаха доклада вчера.

50-годишният Хорнер ръководи отбора на Ред Бул във Формула 1 от самото му създаване. Всички успехи на екипа са постигнати начело с него. През миналата година Ред Бул направи най-доминиращия сезон в историята на спорта. Тимът спечели 21 от 22 старта, а Макс Верстапен с 19 победи стигна до трета титла.