Начало Рали Ал-Атия и Рики Брабек с най-добри времена в пролога на рали Дакар...

Ал-Атия и Рики Брабек с най-добри времена в пролога на рали Дакар 2021

652
0
Ал-Атия Дакар
Насер Ал-Атия, снимка Ред Бул Контент Пуул
Трикратният победител при автомобилите Насър Ал-Атия с Тойота и защитаващият своята победа при мотоциклетите Рики Брабек (Хонда) бяха най-бързи в 11-километровия пролог на рали Дакар 2021. Той се проведе около вторият по големина град в Саудитска Арабия Джеда.

Чрез този пролог ще се определи стартовият ред на същинския първи етап в неделя. Той ще е с дължина 345 км, като 277 от тях ще са състезателни. Най-добре класираните състезатели в логично ще стартират първи и ще се възползват от чисто и по-малко прашно трасе.

При автомобилистите Ал-Атия записа най-добро време за 5 минути и 48 секунди. Следващите три места също бяха заети от колина Тойота- Язид Ал-Раджи, Якуб Пржигонски и Берндхард Тер Бринке. Пети остана най-бързото Мини, карано от Орландо Теранова. Място в топ 10 намери и Себастиен Льоб, а двете X-Raid бъгита на Стефан Петерхансел и Карлос Сайнц финишираха на 14-то и 28-мо място.

При мотоциклетистите лидер бе миналогодишният победител в Дакар Рики Брабек с време от 00:06.01 минути. Втори на 6 секудни зад него завърши неоговия съотборник Хоан Бареда Борт, а трети остана Даниел Сандърс с КТМ.

При ATV-ата лидер бе Александър Жиру, следван от Мануел Андухар и Камил Вишневски. И тримата бяха с машини на Ямаха.

При камионите спечели Сиархей Виазович от екипа на МАЗ, следван от своя съотборник Алексей Вишневски. Третото място остана за Мартин Мацик с Ивеко.