Начало Избрани Албон даде положителна оценка на подобренията в болида на Уилямс

Албон даде положителна оценка на подобренията в болида на Уилямс

362
0
Алекс Албон, Уилямс
Алекс Албон, снимка Уилямс

Aлекс Албон даде положителна оценка на подобренията в болида на Уилямс, които използва за второ поредно състезание. Пилотът на Уилямс определи уикенда в Австрия като „много окуражаващ“, след като измина първата си пълна надпревара с обновения болид FW44.

Отборът от Гроув въведе серия от актуализации за Гран при на Великобритания. Албон не успя да ги оцени в състезателна дистанция, тъй като бе ударен в първата обиколка на Силвърстоун от Себастиан Фетел. Англо-тайландският състезател бе откаран в болница в Ковънтри за преглед, след което бе изписан.

Седмица по-късно в Австрия, пилотът на Уилямс финишира 12-ти от общо 17 завършили автомобила. В един момент Албон бе в топ 10, но загуби две позиции в заключителната фаза на състезанието на Ред Бул Ринг. Накрая той остана на само 6 сек. от десетия в подреждането Фернандо Алонсо. Това накара британско-тайландския спортист да направи положителен отчет за неделния ден.

В един момент се движехме на десето място. Бях много доволен от това“, каза Албон пред медиите.

Миналия уикенд бяхме в Q2, а в състезанието се държахме доста добре. С гумите медиум направихме стъпка напред в представянето си. Това бе първото ни пълно състезание с новия аеродинамичен пакет.

Ще научим много неща от неделния ден, ще разгледаме данните и ще направим заключение къде сме силни и къде сме бавни. Ясно е, че все още ни липсва малко скорост. Въпреки това все още се справям с автомобила.“

Въпреки оптимистичната оценка на Албон, Уилямс остава в дъното на шампионата на конструкторите. Пилотът от тайландски произход отбеляза трудността при адаптирането към обновен автомобил с различна философия на дизайна, за разлика от по-постепенното развитие, прилагано от отборите в по-горната част на таблицата.

Виждате, че водещите отбори са уверени в базовия си автомобил и сега просто го доработват, каза Албон.

Направихме доста голяма промяна в автомобила. Това бе различна философия, която изисква много повече време, за да се разбере. Малко или повече трябва да променим настройките на болида.“

За щастие, изкарахме пълно състезание на Ред Бул Ринг. Сега можем наистина да съберем парчетата и да прегледаме данните, за да видим къде имаме повече проблеми“, завърши Алекс Албон.

Съотборникът на Албон Николас Латифи отпадна от Гран при на Австрия след технически проблем в неговия автомобил.