Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон спечели невероятна виртуална битка с Льоклер

Албон спечели невероятна виртуална битка с Льоклер

1908
0
Алекс Албон
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Алекс Албон спечели прекрасен двубой с Шарл Льоклер в четвъртото виртуално състезание от Формула 1. То се проведе на мястото на Гран при на Нидерландия, която бе планирана в оригиналния календар за днес. Надпреварата бе на Интерлагос, тъй като Зандвоорт липсва от официалната F1 игра.

Шестима титуляри от Формула 1 участваха в надпреварата, като Албон от Ред Бул и Льоклер (Ферари) изнесоха истински спектакъл с много изпреварвания

Пилотът от Монако получи и наказание от 3 сек за излизания от пистата и в крайна сметка остана трети. Второто място остана за пилота на Уилямс Джордж Ръсел. Четвърти завърши представящият Мерцедес Щофел Вандоорн. Белгиецът този път бе най-бърз в квалификацията. До него втори се нареди Енцо Фитипалди. Внукът на легендарния Емерсон Фитипалди е част от програмата на Ферари. Победителят в предходните две състезания Шарл Льоклер остана едва шести зад Кристиан Лундгаард и Албон. След старта обаче Енцо и Щофел се закачиха. Напред изскочи Албон пред Льоклер и Антонио Джовинаци. Италианецът бързо бе изпреварен от Джордж Ръсел. Пилотът на Алфа Ромео водеше битка и с втория състезател на Уилямс Николас Латифи, но се удариха и потънаха в класирането.

В 3-ия от 36 тура Льоклер изпревари Албон и поведе. След тур Алекс си върна лидерството и битката продължи с нови изпреварвания и смяна на лидерската позиция, най-вече на стартовата права.

Вандоорн стигна седмо място. В средата на колоната вече беше Ландо Норис, който най-после успя да се включи в състезанието, след като в трите предишни имаше проблеми.

В битката за победата Льоклер пръв спря за смяна в 13-ата обиколка

Той смени стартовия софт с хард. Албон обаче остана на трасето, докато Шарл се върна четвърти зад Фитипадли и Лундгаард с Рено. В 16-ия тур Албон спря и сложи медиум. Шарл излезе напред в следващата обиколка, но на стартовата права Алекс се върна начело. На обратната права обаче пилотът от Монако пак поведе.

Следваха нови и нови изпреварвания в отличния двубой, като след 21-ия тур обаче лидер вече бе Албон. В 28-ия отново Льоклер излезе начело при изпреварването на изостаналите с тур пилоти, но Алекс за пореден път го задмина и пак последва смяна на позиции. 5 тура преди края Шарл леко удари съперника си, а и напусна пистата на няколко пъти, за което получи наказание от 3 сек към времето си!