Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон обясни как Ръсел е повлиял на неговата кариера

Албон обясни как Ръсел е повлиял на неговата кариера

1188
0
Алекс Албон и Джордж Ръсел
Алекс Албон и Джордж Ръсел, снимка Ред Бул Контент Пуул

Алекс Албон обясни как Джордж Ръсел е повлиял на неговата кариера. Пилотът от тайландски произход се е сблъсквал с няколко възходи и падения по време на състезателната си кариера.

Един от най-лошите му моменти е бил докато е карал велосипед с британеца. Алекс е получил контузия след тежко падане и се е опасявал, че това може да го принуди да сложи край на надеждите му за F1. 

Алекс и Джордж са много добри приятели от дните, прекарани в по-ниски състезателни серии. По време на дебютната им кампания във Формула 2 са имали един и същ треньор и на практика са били като съседи.

„Ръсел живееше на около две минути от къщата ми, но ядеше повече храна в моя дом, отколкото аз. Винаги беше наоколо. Обядвахме и вечеряхме заедно. Той бе част от семейството“, сподели Албон.

Веднъж Албон и Ръсел решават да покарат в близката гора. Тъй като Джордж е забравил велосипеда си, Алекс му позволил да заеме неговия. В същото време той е използвал резервното си колело, който е бил с повредени задни спирачки.

По време на карането двамата попадат на нова територия, която му се е струвала малко опасна.

„Движех се сравнително бързо, но не с главоломна скорост. Не съм някакъв колоездачен маниак. Не осъзнавах, че се спускам по конна писта и имаше препятствия“, каза Албон.

На някои места е имало големи неравности. Пилотът на Уилямс изпаднал в паника, когато ги е видял. Това довело до тежко падане, при което счупил ключицата си.

В резултат на това Алекс е трябвало да пропусне един състезателен уикенд във Формула 2. Бившият състезател на Ред Бул е имал сравнително силен старт на сезона. Въпреки това е почувствал, че колата му не е същата. Причината за това е катастрофа на заместника му Сергей Сироткин. 

„Завърнах се на Ред Бул Ринг и очаквах малко повече. Завърших състезанията на пета и шеста позиция“, обясни Албон.

„От този момент нататък сезонът беше катастрофален. Исках да го завършва възможно по-скоро. Не искам да соча някого пръст, но вярвам, че нещо не бе наред с колата. Просто след катастрофата не бе същата.“.

„И да, това беше едно от тези неща. Бях много разочарован. Смъкнах се с няколко места назад в класирането. Завърши седми или нещо подобно, което в един топ отбор е опустошително“.

Албон се е страхувал, че това може да е краят на неговата кариера.

„Не беше достатъчно добре“, каза той.

„В този момент нямах средства, за да се върна и се озовах в изходна позиция. Върнах се към 2012 и това чувство, сякаш не можех да се състезавам. Борех се много здраво. Мислех, че никога няма да сбъдна своята мечта“, завърши Албон.

Според него тестът в Абу Даби след края на сезона е спасил неговата кариера. После завърши на трета позиция във Формула 2 през 2018 и стартира в F1 с екипа на Торо Росо година по-късно. Тази година Албон се завръща в шампионата с екипа на Уилямс като съотборник на Николас Латифи, след като прекара 2021 в ДТМ и бе тест пилот на Ред Бул. Той призна, че не е бил подготвен при дебюта си през 2019.