Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон пак се извини за катастрофата; Хорнер: Алекс трябва да опита да...

Албон пак се извини за катастрофата; Хорнер: Алекс трябва да опита да забрави станалото

1333
0
Алекс Албон
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Алекс Албон създаде доста работа на екипа си, след като катастрофира във втората петъчна тренировка преди Гран при на Бахрейн. Той се разби в предпазна стена на последния завой на пистата Сахир. Извини се на тима си още по радиото, след което бе закаран в медицинския център за преглед. Впоследствие посочи, че е имал грижи с предните гуми.

„Още от първата тренировка се чувствах доста добре в колата. Във втората опитахме някои неща, които не се получиха. По-късно по време на сесията бях малко изненадан от липсата на сцепление. Инцидентът стана под доста странен ъгъл. Аз съм добре, но съжалявам за момчетата в бокса.“

„През тази година имахме грижи със задните гуми, но странно тук като че ли проблемът е с предните. Трябва да видим как да ги накараме да издържат по-дълго. Пробвахме и прототипните гуми, но те нямаха особено сцепление“, обясни Албон

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер не бе доволен от станалото. В тима от Милтън Кийнс чакат края на сезона, за да вземат решение дали да задържат Албон.

„Разочароващо е. За щастие Алекс е добре, това е главното. Отстрани колата изглежда доста потрошена, но са повече повърхностни повреди. Монококът и двигателят изглеждат наред. Със сигурност ще ни държи заети тази вечер. Трудно е да се изчисли на колко възлизат щетите, но е сериозна сума.“

„Алекс трябва да опита да забрави станалото. В Истанбул и сега се чувства все по-добре в колата. Информацията, която подава, съвпада с тази на Макс [Верстапен]. Надявам се утре да е по-добре. Ще говоря с него“, заяви Хорнер.

Верстапен бе втори в проведената привечер тренировка. Той сподели, че в първата сесия е тествал някои неща на колата си и не е успял да направи достатъчно обиколки.

„Втората тренировка премина по-добре. Балансът никога не е перфектен, има още доста неща, които трябва да разберем, но като цяло бе положителен петък. Мерцедес са бързи, но това не е изненада. Ние трябва да се съсредоточим върху извличане на максимума от болида и да сме колкото можем агресивни с гумите в състезанието“, каза Верстапен.