Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон получил още едно лично извинение от Хамилтън

Албон получил още едно лично извинение от Хамилтън

1921
0
Алекс Албон
Алекс Албон, снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Алекс Албон разказа подробно, че е получил още едно лично извинение от Люис Хамилтън след инцидента между двамата в Гран при на Бразилия. Ударът, за който Люис бе наказан от комисарите, лиши младия пилот на Ред Бул от първи подиум във Формула 1. Той обаче бе в отлично настроение днес при пристигането си на пистата Яс Марина.

„Аз се концентрирам върху позитивните неща. За мен по-важно е, че за втори път след Мексико бях в битката на големите момчета и имах скорост да изпреваря Себастиан и да се боря за подиума с Люис“, коментира Албон събитията от Сао Пауло.

„Отворих наистина кривата, но бях отпред и мислех, че ще успея да остана пред него, но се стигна до контакта и това беше.“

Албон заяви още, че направо не може да повярва колко бързо е отлетял сезонът в F1. В него той от дебютант се оказа титуляр в Ред Бул и направи серия от отлични състезания. Те му гарантираха мястото и за следващата година.

„Направо не е за вярване колко бързо се случи всичко. Като цяло съм доволен от сезона, но аз съм много критичен към себе си и винаги искам още“, допълни 23-годишният пилот.

„Все пак обаче съм новобранец и имам да уча. Дори в състезания като това в Бразилия имаше какво да науча и какво да използвам. Ред Бул е наистина различен, по-голям отбор. Най-малкото трябваше да свикна с вас (медиите). А и в крайна сметка всеки тим си има различна специфика. Нужно е време.“

Алекс отрече последната версия на двигателя Хонда да е по-силна от тази на Мерцедес. Той обясни, че трябва да се има предвид и разликата в километрите, защото той все пак е разполагал с по-нова техника от съперниците си заради някои промени.

Младежът каза още, че е наясно с истерията, която се разгаря около него в Тайланд и цяла Азия. Той се радва, че все повече деца започват да се занимават с картинг в страната.