Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон премина медицинския преглед, Де Врис остава резерва на Уилямс в Сингапур

Албон премина медицинския преглед, Де Врис остава резерва на Уилямс в Сингапур

470
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Уилямс

Алекс Албон премина медицинския преглед и бе потвърден за участие от страна на Уилямс през уикенда за Гран при на Сингапур. Пилотът претърпя спешна операция в Италия, където бе заместен от Ник де Врис. Нидерландският състезател е резерва на тима от Гроув и в Сингапур.

Албон посети медицинския център на пистата Марина Бей. Проверката от лекар е задължителна при връщане на пилот след подобна интервенция като неговата операция. Състезателят на Уилямс бе претърпял и усложнения, заради които изкара известно време в интензивно отделение. Самият Албон публикува свое кратко видео в социалните мрежи и написа, че е изкарал седмица интензивна подготовка. Гран при на Сингапур е най-тежкото състезание за пилотите в настоящия календар на Формула 1.

„Бих искал да благодаря на всички за съобщенията и подкрепата по време на уикенда в Италия. Подготовката ми за Сингапур бе малко по-различна от обичайно, но се чувствам добре. Сторих всичко по силите си, за да съм готов за едно от най-трудните от физическа гледна точка състезания в календара“, каза Албон

„Изобщо не подценявам ситуацията и колко голямо може да е това предизвикателство, но нямам търпение да се върна на писта в петък и отново да карам. Трасето в Сингапур е страхотно. Това е и най-близкия до домашен старт за мен, тъй като няма състезание в Тайланд. Заради това се вълнувам много и очаквам да видя феновете, които ще дойдат“, допълни състезателят на Уилямс.