Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон с първи подиум в F1; Верстапен: Нямаше да завърша дори и...

Албон с първи подиум в F1; Верстапен: Нямаше да завърша дори и без удара

3530
0
Алекс Албон
снимка: Ред Бул Рейсинг

Алекс Албон успя да спечели първия си подиум във Формула 1. Той стана и първият тайландски пилот, постигнал това. Алекс стартира надпреварата от четвърта позиция, но след първият рестарт на състезанието бе едва седми. Той, обаче, се пребори с пилотите пред него като направи няколко изпреварвания на пистата.

„Не потеглих добре на старта, така че трябваше да направя повечето изпреварвания на трасето. Нашата кола е добра със спирачките и знаем това още от първия ден.“

Пилотът на Ред Бул каза още, че се надява да се качва на подиума по-често.

„Отне ми известно време да стигна до тук. Беше тежко състезание. Трябваше да се преборя за това.“

Макс Верстапен пък не успя да завърши във второ поредно състезание. И макар причина за отказването му от състезанието да бе инцидента между него, Гасли, Райконен и Грожан, неговите проблеми започнаха още преди старта.

Нидерландецът имаше проблем със задвижващата си система и от отбора му работеха по нея до самото начало на надпреварата. Все пак той успя да стартира. Направи добро потегляне и изглеждаше, че ще се бори с пилотите на Мерцедес в първите завои, но вместо това загуби мощност и позиции.

„Предполагам, че имах същия проблем като на Монца, защото се усещаше по подобен начин. Стартирах добре и минах покрай Люис. И от там нататък спрях да ускорявам и загубих скорост.“

„Контактът след това нямаше значение. Така се случи и, имайки предвид ситуацията, щях да се откажа така или иначе.“