Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон с първи подиум в F1; Верстапен: Нямаше да завърша дори и...

Албон с първи подиум в F1; Верстапен: Нямаше да завърша дори и без удара

3389
0
Алекс Албон
снимка: Ред Бул Рейсинг

Алекс Албон успя да спечели първия си подиум във Формула 1. Той стана и първият тайландски пилот, постигнал това. Алекс стартира надпреварата от четвърта позиция, но след първият рестарт на състезанието бе едва седми. Той, обаче, се пребори с пилотите пред него като направи няколко изпреварвания на пистата.

„Не потеглих добре на старта, така че трябваше да направя повечето изпреварвания на трасето. Нашата кола е добра със спирачките и знаем това още от първия ден.“

Пилотът на Ред Бул каза още, че се надява да се качва на подиума по-често.

„Отне ми известно време да стигна до тук. Беше тежко състезание. Трябваше да се преборя за това.“

Макс Верстапен пък не успя да завърши във второ поредно състезание. И макар причина за отказването му от състезанието да бе инцидента между него, Гасли, Райконен и Грожан, неговите проблеми започнаха още преди старта.

Нидерландецът имаше проблем със задвижващата си система и от отбора му работеха по нея до самото начало на надпреварата. Все пак той успя да стартира. Направи добро потегляне и изглеждаше, че ще се бори с пилотите на Мерцедес в първите завои, но вместо това загуби мощност и позиции.

„Предполагам, че имах същия проблем като на Монца, защото се усещаше по подобен начин. Стартирах добре и минах покрай Люис. И от там нататък спрях да ускорявам и загубих скорост.“

„Контактът след това нямаше значение. Така се случи и, имайки предвид ситуацията, щях да се откажа така или иначе.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter