Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон: Състезанието на Интерлагос може да бъде много непредвидимо

Албон: Състезанието на Интерлагос може да бъде много непредвидимо

468
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Уилямс

Алексaндър Албон коментира предстоящата Гран при на Сао Пауло в F1. Пилотът на Уилямс вярва, че „състезанието на Интерлагос може да бъде много непредвидимо“. Целта на Албон този уикенд е да продължи добрата си форма и да добави точки към своя актив.

Албон има две участия в Бразилия. Миналата година той финишира извън зоната на точките, докато през 2019 г. бе близо до качване на подиума. За нещастие, контакт с Люис Хамилтън го лиши от тази възможност

Уилямс има общо четири победи на Интерлагос, като последната бе дело на Хуан Пабло Монтоя през 2004. Това бе първият случай, когато състезанието в Бразилия се проведе през есента, вместо през пролетта. Оттогава стартът на Интерлагос се провежда през октомври или ноември.

На хартия, трасето в Сао Пауло не трябва да е много силно за колата на Уилямс заради наличието на бавни завои. Но от друга страна, болидът FW45 ще се чувства много добре на правите в първи и трети сектор. В допълнение, Албон няколко пъти е показвал, че се справя отлично на всякакъв тип писти.

„Отправяме се към последния старт от тройния уикенд в Америка“, сподели Албон. „Състезанието на Интерлагос може да бъде много непредвидимо. Разбира се, времето също ще изиграе своята роля по време на рейс уикенда.“

„Интерлагос е страхотна писта с уникални характеристики. Но от друга страна, тя няма да е толкова добра за нашия автомобил“, продължи Албон. „Ние се намираме в добра серия, така че ще се опитаме да сведем главите си, докато съперниците ни продължават да се развиват“, добави Александър Албон.

Съотборникът на Албон Логан Сарджънт има скромен опит на Интерлагос. Американецът участва в една от тренировъчните сесии през миналия сезон

„Чувствам се добре преди последното състезание от тази тройна програма, какво и последния спринт за сезона“, заяви Сарджънт.

„Имахме две силни неделни състезания. Ако успеем да направим няколко пробива в квалификациите, това може да промени целия уикенд. Ако направим това и продължим с тези неделни представяния, то нещата ще изглеждат много по-добре.

„Миналата година направих една тренировка в Бразилия. Мога да кажа, че това е невероятна писта. Искам да запазя прогреса и да натискам колкото се може повече, за да имам още един положителен уикенд“, добави пилотът на Уилямс.

Вчера Уилямс обяви, че ръководителят на тима Джеймс Ваулс е станал баща. Екипът от Гроув също така обяви, че Зак О’Съливан ще бъде зад волана на FW45 в първата тренировка за Гран при на Абу Даби. Същевременно друго протеже на Уилямс- Франко Колапинто- ще участва в тестовете за млади пилоти след края на сезон 2023.

„Наистина съм развълнуван да участвам в FP1 в Абу Даби. Нямам търпение да седна за първи път зад волана на FW45 и да навъртя малко километри“, коментира О’Съливан.

„След това се връщам в автомобила за следсезонния тест за новаци, където ще продължа развитието си с отбора. Огромни благодарности на Уилямс Рейсинг за предоставената възможност и за това, че ми гласуваха доверие да карам автомобила от F1 за 2023 г.“