Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон: Състезанието в Мексико Сити беше наистина страхотно

Албон: Състезанието в Мексико Сити беше наистина страхотно

336
0
Александър Албон, Уилямс
Александър Албон, снимка Уилямс

Александър Албон бе много доволен от развитието на състезанието в Мексико Сити. Пилотът на Уилямс завърши на девета позиция и добави още точки към своя актив. Албон остана приятно изненадан от развоя на надпреварата, особено като се имаше предвид характеристиките на мексиканското трасе.

Албон направи страхотно впечатление по време на уикенда в Мексико. 27-годишният състезател даде второ време в първата и третата тренировка на пистата „Аутодромо Ерманос Родригес“. Тези резултати накараха мнозина анализатори да смятат, че Албон лесно ще влезе в третия сегмент от квалификацията и дори ще намери място в топ 10

За съжаление, квалификацията не се разви според предварителните очаквания на Албон. Пилотът на Уилямс загуби последната си най-бърза обиколка в Q2 заради нарушаване на границите на трасето. Така той трябваше да потегли от 14-та позиция на стартовата решетка.

Албон се движеше близо до челната десетка преди инцидента на Кевин Магнусен, заради който бе развят червен флаг. Малко преди това той направи първото си спиране в бокса.

Пилотът на Уилямс имаше чудесна реакция при втория старт от място. Така той спечели две позиции и влезе в зоната на точките. След това той се придвижи с още две места напред заради контакта между Оскар Пиастри (Макларън) и Юки Цунода (Алфа Таури). В заключителната фаза от мексиканската Гран при, Албон бе изпреварен от Ландо Норис (Макларън) и в крайна сметка остана девети при развяването на карирания флаг.

„Състезанието в Мексико Сити беше наистина страхотно. Честно казано бях малко изненада от това, като гледах какво ни беше темпото“, сподели Албон. „Пистата беше прекалено гореща, така че трябваше да имам много добро управление на гумите.“

„Направих много добри стартове, в които спечелих няколко добри позиции. Стратегията също беше добра. За нещастие, червеният флаг малко я провали така че трябваше да се пренастроим преди рестарта“, продължи пилотът на Уилямс. „Наваксахме местата, загубени по време на периода на автомобил за сигурност. Независимо от квалификацията, деветото място беше най-добрият резултат, който можехме да постигнем, така че съм доволен“, каза още Албон.

Албон добави, че не е бил изненадан от напредъка на Алфа Таури в последните няколко старта.

„През цялата година наблюдавахме как този отбор се усъвършенстват малко по малко, а ние малко изостанахме в този показател. На [FW45] му липсва малко „любов“. Трябва да изчакаме до следващата година, за да получим някои големи новости. Като цяло трябва да оцелеем в последните три старта за годината. Вярвам, че работим в правилната посока за следващата година, което ме кара да бъда много щастлив“, завърши Александър Албон. Благодарение на страхотния резултат на Албон, Уилямс се затвърждава все повече на седмото място при конструкторите.

Другият пилот на Уилямс Логан Сарджънт отпадна от Гран при на Мексико Сити. Американецът се оттегли в 70-тата обиколка заради проблем с горивната помпа

„Това беше още една силна надпревара от моя страна. Темпото отново беше добро и имах няколко добри изпреварванията“, каза Сарджънт.

„Имах лош втори рестарт, който ми костваше място в топ 10. Имахме проблем през цялото състезание, който в крайна сметка се задълбочи една обиколка преди края на надпреварата“, продължи състезателят на Уилямс. „Ставаше въпрос за проблем с горивната помпа. Това означаваше, че трябва да се оттеглим. Имахме правилното количество гориво в автомобила, но не можехме да го вкараме в двигателя.“

„Направихме всичко възможно, за да се справим с това. Отборът ми помогна да го преодолея. Разочароващо е, че не завърших, след като дадох всичко от себе си след почти обиколки. Все пак има много позитиви, които мога да отнеса. Като цяло бях доволен от себе си“, завърши Логан Сарджънт.