Начало Избрани Албон се надява да участва в Гран при на Сингапур

Албон се надява да участва в Гран при на Сингапур

427
0
Алекс Албон, Уилямс
Алекс Албон, снимка Уилямс

Алекс Албон се надява да участва в предстоящата Гран при на Сингапур. Надпреварата на уличната писта Марина Бей ще се проведе след две седмици. Това ще бъде първо посещение на керванът на F1 в островната държава след 3-годишна пауза, тъй като състезанието бе отменено през 2020 и 2021 г. заради пандемията от коронавирус.

Албон бе опериран от апендицит по време на предишния състезателен уикенд в Италия. Пилотът на Уилямс получи усложнения след хирургическата интервенция и прекара един ден в интензивното отделение на болницата „Сан Херардо“ в град Монца заради дихателна недостатъчност.

След като бе интубиран и прекара известно време на механична вентилация, Албон успя да се възстанови напълно. 26-годишният състезател бе изписан от лечебното заведение във вторник. Сега той си почива в дома си в Монако.

Албон бе заменен от Ник де Врийс. Бившият световен шампион се представи доста добре и спечели две точки за Уилямс. Нидерландецът остава в готовност да замени своя колега и в Сингапур.

В петък вечерта Албон публикува съобщение в социалните мрежи и разкри още информация за здравословното си състояние.

„Чувствам се доста добре“, каза Албон. „В събота имах лек проблем, но за щастие лекарите свършиха невероятна работа. Много съм благодарен, че успях да се възстановя от това усложнение. След това бях изписан от болницата.“

„Оттогава съм в дома си в Монако. Започнах да се разхождам и да върша разни неща. Целта е да съм готов за Сингапур. Очаква този уикенд да бъде изключително труден“, каза Албон.

„Това е едно от най-трудните състезания, в които ще  участваме. Знам, че няма да ни бъде никак лесно. Все пак ще дадем всичко от себе си и ще видим какво ще стане.“

„Искам да благодаря за всички мили послания в моя подкрепа. Успях да прочета по-голямата част от тях. Това означава много за мен. Надявам се да се видим в Гран при на Сингапур“, добави пилотът на Уилямс.