Начало Избрани Aлбон е претърпял усложнения след операцията в събота

Aлбон е претърпял усложнения след операцията в събота

2388
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Уилямс

Алекс Aлбон е претърпял усложнения след операцията в събота. Пилотът на Уилямс е прекарал един ден в интензивното отделение заради дихателна недостатъчност, получена веднага след края на спешна операция заради апендицит.

В събота сутрин Албон почувства остра болка и се отказа от участие в остатъка от уикенда за Гран при на Италия. След лекарски преглед той бе диагностициран с апендицит и бе опериран в болницата Сан Херардо в Монца. Негов заместник бе резервният пилот на Мерцедес Ник де Врис.

Според информация на тима на Уилямс, 26-годишният състезател е получил усложнения, които са довели до дихателна недостатъчност. Албон е бил интубиран и поставен на механична вентилация в интензивното отделение. За щастие, днес отборът от Гроув обяви, че той се чувства по-добре и скоро ще бъде изписан от болницата.

„След като в събота сутринта Алекс Албон бе диагностициран с апендицит, той веднага беше приет за лечение в болница Сан Херардо“, се казва в изявление на Уилямс.

„След това по обяд той претърпя успешна лапароскопска операция. Малко след края на хирургическата интервенция Алекс получи неочаквани следоперативни анестезиологични усложнения, които доведоха до дихателна недостатъчност. Това е известно, но рядко срещано усложнение. Той е бил интубиран отново и преместен в интензивното отделение на болницата.“

„През нощта той отбеляза отличен напредък и беше изключен от механичната вентилация вчерашната сутрин. Сега той е преместен в общо отделение и се очаква утре да се върне у дома. За щастие Албон нямаше други усложнения.“

Пилотът на Уилямс ще се възползва от по-дългата почивка и се надява да се завърне на волана на FW44 в Сингапур.

„Алекс е изцяло фокусиран върху възстановяването и подготовката си за Гран при на Сингапур по-късно този месец“, се казва в друго съобщение на Уилямс.

„Той би искал да благодари на отличните грижи и подкрепа, които получи, включително от екипите на медицинските сестри, анестезиолозите и интензивното отделение в болницата Сан Херардо, медицинския екип на ФИА, неговия треньор Патрик Хардинг, екипа на Уилямс Рейсинг и д-р Люк Бенет от HINTSA Performance.“

Неговият заместник Ник де Врис свърши страхотна работа във вчераното състезание. Той спечели две точки в състезанието на Монца и бе много по-бърз от другия пилот на тима Николас Латифи. Нидерланецът отново е готов да седне зад волана на автомобила на британците ако се наложи.