Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон: В личен план има някои неща, които искам да подобря през...

Албон: В личен план има някои неща, които искам да подобря през тази година

564
0
Александър Албон
Александър Албон, снимка Уилямс

Александър Албон коментира какви са очакванията му за сезон 2024 в F1. Пилотът на Уилямс е наясно, че той и екипът ще се изправят пред огромно предизвикателство. Албон добави, че „има някои неща, който той също иска да подобри през тази година.“

Уилямс направи огромна стъпка напред през миналогодишната кампания. Британският отбор финишира седми при конструкторите и изпревари екипи като Хаас, Алфа Ромео и Алфа Таури.

В основата на успеха на Уилямс стоеше именно Албон. 27-годишният пилот се представи много добре, макар да разполагаше с неконкурентен автомобил. Албон влезе 7 пъти в Q3, като най-добрият му  резултат беше четвърто място в Нидерландия. В крайна сметка той записа 7 класирания в топ 10 и спечели 27 от общо 28 точки за Уилямс

Тази година ще бъде много важна за Уилямс. Британският отбор ще бъде наблюдаван под лупа, тъй като привлече вниманието към себе си миналата година.

По-рано днес Уилямс представи разцветката на автомобила си за 2024 г. На премиерата присъства шефът на тима Джеймс Ваулс, както и Албон и Логан Сарджънт. Според Албон, отборът е постигнал напредък при развитието на FW46. Въпреки това той остана реалист и не направи прогноза къде ще се намира спрямо своите съперници.

„В личен план има някои неща, които искам да подобря през тази година. Мисля, че за всеки пилот винаги има място за подобрение в някоя област“ сподели Албон.

„А за отбора трябва да изчакаме и да видим. Имам чувството, че всеки друг тим ще направи голяма крачка. Всички говорят за някакви цифри и за това колко десети са добавили и колко по-бързи са.“

„Всичко това е относително, така че нека да видим как ще се сравним с всички останали. Определено сме свършили добра работа през зимата. Разбира се, не искам да говоря твърде рано по тази тема“, добави пилотът на Уилямс.

Уилямс прекрати развитието на FW45 още в средата на сезон 2023. От друга страна Албон спомена, че работата по настоящата кола се е забавила леко заради борбата за седмото място при конструкторите

„Миналата година беше трудно. Бяхме фокусирани върху шампионата, за да се опитаме да завършим на 7-мо място. Затова не можехме да си позволим прекалено много грешки по отношение на симулациите през тази година.“

„Работата беше разделена на две. С напредването на годината започнахме да се фокусираме почти само върху FW46. Имаме и няколко прилични пилоти на симулатора, които всеки път вършат фоновата работа. Ние се включихме от Коледа насам. Беше очарователни да видим как върви и как се развива автомобилът последно време“, завърши Александър Албон.

Другият пилот на Уилямс Логан Сарджънт започва втората си година в F1. Американецът изкара една много тежка новобранска кампания, в които спечели само 1 точка. Тази година Сарджънт си зададе по-високи цели и обеща да помогне за развитието на тима.

„След представянето на тази страхотна разцветка вече нямам търпение да седна зад волана на Уилямс FW46 и да продължа да се развивам като пилот. Периодът извън сезона беше много продуктивен. Това ми позволи да се подготвя както физически, така и психически за предстоящата година. Отделих време, за да обмисля добре дебютантския си сезон, научих много уроци и натрупах опит. Всички тези неща могат само да ми бъдат от полза при навлизането ми в новия сезон“, каза Сарджънт.

„Знам целите си за тази година. Ще се стремя да надграждам напредъка, който постигнах, откакто съм част от семейството на Уилямс Рейсинг. Възнамерявам да допринеса повече за успеха на отбора. Всички в Гроув работиха неуморно, за да разработят FW46 през зимната пауза. Не мога да им благодаря достатъчно за усърдната работа и подкрепата, която ми оказаха. Надявам се, че през 2024 г. ще успеем да постигнем страхотни резултати заедно“, добави пилотът на Уилямс.