Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс показа разцветката на колата за 2024 г.

Уилямс показа разцветката на колата за 2024 г.

1952
0
Уилямс FW46
снимка, Уилямс
Уилямс показа разцветката на колата за 2024 г. Британският отбор направи известни промени в оцветяването на своя автомобил в сравнение с миналата година. От Уилямс се надяват FW46 да награди силното представяне, което записа неговият предшественик през миналия сезон.

Тази година Уилямс се придържа към сходна разцветка, която украсяваше миналогодишния болид. В новата цветова схема има различни нюанси на тъмно и морско синьо. Те са допълнени от голи въглеродни влакна в долната част на автомобила, който носи името FW46

Уилямс добавя и червена и бяла ивица около носа и кутиите на радиаторите. Това на практика е знак за британската идентичност на отбора и е свързано с някои историческите автомобили. Примери за това са Уилямс FW10 от 1985 г. и Уилямс FW19 от 1997. С този автомобил Жак Вилньов печели последната пилотска титла в историята на базирания в Гроув отбор.

Екипът запазва спонсорите и партньорите от миналия сезон като Дюрасел, Кракен и др. Същевременно беше обявено партньорство с Комацу. Логото на японския производствен гигант се вижда върху някои част от автомобила на Уилямс.

Представянето на новата разцветка на Уилямс се състоя в Ню Йорк. Мястото на събитието беше главният магазин на известната модна марка Пума, разположен на Пето авеню. Това беше първото подобно събитие, на което присъства шефът на отбора Джеймс Ваулс

„Важен момент е да представим разцветката за 2024 г. на емблематично място като Ню Йорк“, сподели Ваулс.

„FW46 е във фокуса на екипа от много месеци. Все още се полагат огромни усилия от всички в Гроув, за да представим нашия болид за тази година. Стремим се да надградим инерцията от миналия сезон. Разполагаме с пилотски състав в лицето на Алекс и Логан, който е способен постоянно да се бори за точки, като същевременно помага за развитието ни в бъдеще“, добави шефът на Уилямс.

„Откакто се присъединих към Уилямс Рейсинг преди една година, видях как този отбор се сплоти, за да преодолее редица предизвикателства и да заеме седмо място в шампионата при конструкторите. Това означава много за всички хора в този екип. Също така показахме на света, че изграждаме основите за движение напред.“

„Ще продължим да укрепваме отбора както на пистата, така и извън нея чрез подобрения в инфраструктурата ни, инвестиции в хората ни и привличане на фантастични нови партньори като Комацу.“

„Разбира се, все още има дълъг път, който трябва да извървим заедно. Знам, че нашите фенове, партньори и всички в централата в Гроув се стремят като един да създадат нова история за този емблематичен отбор. Това ще отнеме време. Разбира се, подкрепата на всички е неразделна част от това да ни помогне да вървим към успеха през следващите години. С нетърпение очаквам да видя какво ще ни донесе този сезон“, каза още Джеймс Ваулс.

Тази година Уилямс отново разчита на Алескандър Албон и Логан Сарджънт. Англо-тайландският пилот започва третата си кампания в Гроув и е мотивиран да запише още по-големи успехи. В същото време младият американец натрупа една година опит зад гърба си. Сега Сарджънт се надява да има по-голямо постоянство и да се бори за точки във всеки един старт.