Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон впечатлил Ред Бул с представянето си

Албон впечатлил Ред Бул с представянето си

1466
0
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Алекс Албон е впечатлил екипа на Ред Бул с представянето си в Гран при на Бразилия. Това заяви спортният директор на „биковете“ Кристиан Хорнер.

Тайландецът от британския произход беше на път да запише първи подиум в кариерата си на Интерлагос. Той се движеше на 2-а позиция, но в предпоследната обиколка беше ударен отзад от Люис Хамилтън.

Така той изостана много и в крайна сметка завърши извън зоната на точките. Според Хорнер обаче въпреки това Албон се е представил отлично и е заслужавал да се качи на почетната стълбичка.

„Случилото се е голямо разочарование за Алекс, каза Хорнер. – Той направи супер състезание в Бразилия. Някои от неговите изпреварвания, особено това срещу Себастиан (Фетел) от външната страна при рестарта, бяха страхотни.

Той изглеждаше много комфортно, състезавайки се срещу световни шампиони. И за него бе огромно разочарование да загуби мястото на подиума в предпоследната обиколка.

Люис вдигна ръка и се извини, но това не може да върне подиума на Алекс. Но той може да си тръгне с високо вдигната глава. Той впечатли целия тим с представянето си. Това е окуражаващо и за следващата година.“