Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон: Формата на Алфа Таури в последните стартове е доста тревожеща

Албон: Формата на Алфа Таури в последните стартове е доста тревожеща

598
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Уилямс

Александър Албон смята, че формата на Алфа Таури в последните няколко старта е „тревожеща“ за него и отбора на Уилямс. Според него, отборът от Фаенца е постигнал напредък и ще се включи в борбата за седмото място при конструкторите.

Уилямс направи сериозна крачка напред от началото на сезона. Това се дължи на невероятното представяне на Албон. 27-годишният състезател записа 5 класирания в челната десетка, като два пъти бе седми. Именно Албон е причината Уилямс да заема седмото място при конструкторите с актив от 21 точки, докато неговият съотборник Логан Сарджънт е с 0.

От Уилямс обявиха, че се фокусират върху колата за догодина. Това означава, че няма да има сериозни подобрения в FW45 до края на сезона. Същевременно останалите екипи от по-задната част на колоната (Хаас, Алфа Ромео и Алфа Таури) продължават да развиват своите коли.

Същевременно Алфа Таури имаше доста тежко начало на годината. Базираният във Фаенца отбор разполага с най-слабия автомобил на стартовата решетка. Понастоящем младежкият екип на Ред Бул е на последното 10-то място при конструкторите с актив от само 5 точки.

Алфа Таури представи сериозен пакет с актуализации в Сингапур. Това помогна на Лиам Лоусън да спечели първите си точки в F1. В Япония екипът също бе много близо до челната десетка, но не спечели точки.

Албон призна, че Алфа Таури има огромен потенциал, макар да не спечели точки на Сузука. Той вярва, че отборът вече се е включил в борбата за седмото място при конструкторите.

„Мисля, че постигнаха напредък. Бях наистина изненадан от избора им на гуми в последното състезания“, сподели Албон.

„Те използваха само твърди и средно твърди гуми. Смятам, че Юки дори нямаше нов комплект софт. През цялото състезание те бяха в трудна ситуация и вероятно жертваха съботния ден за сметка на неделния“, продължи Албон.  „Формата на Алфа Таури в последните стартове е доста тревожеща. Това ни кара да не сме толкова спокойни. Те бяха бързи в Сингапур и ще бъдат бързи на всяка писта до края на сезона. Според мен, Алфа Таури направи доста голяма стъпка напред, която не е за подценяване“, каза още пилотът на Уилямс.

Същевременно пърформанс директорът на Уилямс Дейв Робсън каза, че Алфа Таури вече е редовен претендент за местата в дъното на топ 10. Той очаква уикендът във Вегас да бъде много силен за отбора

„Мисля, че Вегас ще бъде интересен, защото е нов и е Вегас“, коментира Робсън. „Това трасе може да подхожда доста добре на автомобила. Но въпреки това има толкова неизвестни. Каква ще бъде асфалтовата настилка? Всъщност с нетърпение очаквам да се върна в Катар, за да видя как ще се справим там. Смятам, че ще има голяма битка, особено когато Алфа Таури е в този си вид. Честно казано ще ни бъде трудно да спечелим още много точки“, добави пърформанс директорът на Уилямс.