Начало MotoGP News Алейш Еспаргаро: Краят на сезон 2022 беше много разочароващ

Алейш Еспаргаро: Краят на сезон 2022 беше много разочароващ

177
0
Алейш Еспаргаро, Априлия
Алейш Еспаргаро, снимка Априлия

Алейш Еспаргаро определи финалното края на сезон 2022 в MotoGP като „много разочароващ.“ Пилотът на Априлия отпадна от надпреварата на пистата Рикардо Тормо заради проблем, свързан с двигателя на неговия мотор.

По-големият брат Еспаргаро водеше борба за третото място с Енеа Бастианини. Двамата пристигнаха във Валенсия с напълно еднакъв брой точки. Състезателят на Априлия стартира три позиции по-напред от своя съперник от Грезини Дукати. За съжаление Еспаргаро получи повреда в своя двигател и зае последната позиция след изминаването на първата обиколка. Няколко тура по-късно опитният испанец се прибра в бокса на Априлия. Това бе първо отпадане за него от началото на тази година.

Еспаргаро не бе толкова разочарован от оттеглянето си, колкото от невъзможността да финишира трети в генералното класиране.

„Краят на сезон 2022 беше много разочароващ“, сподели пилотът на Априлия. „Дадох всичко от себе си от началото на годината. Честно казано беше истинска мечта да се боря за третото място в шампионата. Вечерта преди състезанието почти не можах да спя и знаех, че имам добър шанс, защото бях по-бърз отколкото Енеа. Вярвам, че можех да се боря за тази позиция въпреки проблемите в последните няколко старта.“

„За мое огромно съжаление трябваше да се оттегля заради повреда в двигателя. Не нам какво точно се е случило. Вярван, че това бе най-лошият ден в спортната ми кариера без никакво съмнение.“

„Виждайки нивото на шампионата и виждайки моторите, които има, ми беше изключително трудно да се класирам в топ 10, камо ли за третата позиция. В крайна сметка разбрах, че двигателят се е счупил. Не знам причината заради която стана така. Честно казано отпаднете променя много малко това, което чувствах в онзи момент.“

Алейш Еспаргаро записа първия успех за Априлия в модерната ера на MotoGP. Опитният испанец спечели състезанието в Аржентина и записа още пет качвания на подиума. Благодарение на това той запази шансовете си за световната титла до предпоследния кръг за сезона в Малайзия.

Въпреки трудния завършек на кампанията, Еспаргаро е горд от всички резултати, които постигна.

„Гордея се с резултатите, които записахме през тази година, както и от напредъка, който постигнахме“, заяви Еспаргаро.

„Миналата година никой не вярваше, че мога да се кача на подиума. Въпреки това аз го направих. Не мисля, че след края на миналогодишния сезон някой е вярвал, че мога да спечеля състезания и квалификации, подиуми, както и да се боря за титлата. „Наистина се гордея с начина, по който карах през сезон 2022. Дадох най-доброто от себе си, не допуснах никакви грешки през годината. Честно казано това не е толкова лесно при календар с 20 състезания.“

„Никога не катастрофирах и никога не излязох от пистата. Понякога просто техниката те предава. В такъв случай наистина няма какво повече да направя“, добави състезателят на Априлия.

Съотборникът на Алейш Еспаргаро Маверик Винялес също се оттегли от надпреварата заради технически проблем. Така Априлия загуби една позиция в класиранията при отбори и конструктори.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Aleix 41 (@aleixespargaro)