Начало MotoGP News Aлейш Еспаргаро оглави класирането след третата тренировка на Асен

Aлейш Еспаргаро оглави класирането след третата тренировка на Асен

133
0
Алейш Еспаргаро, Априлия
Алейш Еспаргаро, снимка Априлия

Aлейш Еспаргаро оглави класирането след третата свободна тренировка за Гран при на Нидерландия в MotoGP. На пистата Асен, пилотът на Априлия записа най-бързия тур за 1:32.164 мин. Втори на само 41 хилядни завърши Фабио Куартараро с Ямаха. Третото място бе заето от Алекс Ринс със Сузуки. Въпреки че бе най-бързият състезател в сесията, по-големият брат Еспаргаро претърпя падане на трети завой.

Условията на пистата Асен бяха благоприятни в сравнение с вчерашния ден. Температурата на въздуха бе 22 градуса, а тази на асфалта- 29. Времето бе с частична облачност, но без валежи от дъжд.

Тази сутрин стана ясно, че Пол Еспаргаро няма да участва в остатъка от уикенда за Гран при на Нидерландия. Пилотът на Репсол Хонда претърпя тежко падане на пистата Заксенринг и се оплака от болки в ребрата. Taка заводският тим на японския производител ще разполага само с един състезател в лицето на Щефан Брадл.

Веднага след изгасването на червения светофар всички пилоти се отправиха на пистата Асен. Сухата настилка и сликовете на Мишлен позволяваха мигновено подобряване на петъчните времена. Франко Морбидели бе първият паднал на нидерландското трасе. Пилотът на Ямаха успя да се изправи на крака след няколко превъртания в чакъла.

Пилотите на Априлия Алейш Еспаргаро и Маверик Винялес оглавиха класирането и продължаваха да затвърждават добрата скорост на мотора RS-GP. Meжду тях се вклини световният шампион и победител в последните две надпревари Фабио Куартараро.

Сесията на Асен бе изпълнена с много инциденти. Сред падналите мотоциклетисти бяха Йохан Зарко, Енеа Бастианини, Фабио Ди Джанантонио и Алейш Еспаргаро.

Въпреки допуснатата грешка, Алейш Еспаргаро остана начело, следван от Куартараро и Ринс. Четвърти финишира Такааки Накагами (LCR Хонда), следван от Марко Безеки (VR46 Дукати) и Франческо Баная с Дукати. Топ 10 допълниха Маверик Винялес (Априлия), Хорхе Мартин и Йохан Зарко от тима на Прамак Дукати, както и съотборникът на Баная Джак Милър. Всички те си осигуриха директно участие в Q2. Всички останали спортисти ще трябва да минат през първия сегмент от квалификацията на пистата Асен. Само двама от тях ще продължат във втората и финална част на квалификационната сесия.