Начало Moto News Алейш Еспаргаро с най-добро време в първия ден от предсезонния тест в...

Алейш Еспаргаро с най-добро време в първия ден от предсезонния тест в Катар

302
0
Алейш
Алейш Еспаргаро, снимка Априлия
Алейш Еспаргаро записа най-добро време в първия ден от официалния предсезонен тест на пистата Лосаил. Пилотът на Априлия записа най-добро време за 1:54.687. Втори на 0.256 завърши Щефан Брадл от тима на Репсол Хонда, а трети остана световният шампион Жоан Мир, на 293 хилядни от испанският състезател на Априлия.

По план предсезонните тестове трябваше да започнат през месец февруари на малайзийската писта Сепанг, но заради пандемията от COVID-19 се наложи да бъдат отменени. На пистата Лосаил пилотите бяха посрещнати от силен вятър и много прах по трасето. В ранната фаза на първия ден лидер бе Мигел Оливейра с КТМ. Португалецът завъртя обиколка за 1:57.707. След него бяха Щефан Брадл и Брад Байндър.

С напредване на деня лидерската позиция бе заета от Брадл, а дебют с мотора на Хонда направи неговият съотборник Пол Еспаргаро. След това най-доброто време бе за Йохан Зарко от тима на Прамак Дукати, който ще носи логото на F1 през този сезон. 90 минути преди края на деня Алейш Еспаргаро атакува пистата и записа две поредни най-добри турове. Така той стана най-бърз в първия ден от тестовете на пистата Лосаил, следван от Брадл и Мир. Четвъртото място бе за заводския пилот на Дукати Джак Милър, а след него се наредиха победителят от Гран при на Португалия Мигел Оливейра и Йохан Зарко. Топ 10 допълниха Франко Морбидели (Ямаха SRT), Алекс Ринс със Сузуки, Маверик Винялес (Ямаха) и Алекс Маркес (LCR Хонда), който катастрофира през днешния ден.