Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алекс Албон: Имам още да уча

Алекс Албон: Имам още да уча

917
0
Алекс Албон
Алекс Албон, снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Както винаги малко притеснен, но директен с бързи къси изречения, Алекс Албон коментира тази вечер днешната квалификация във вилата на Ред Бул на пистата Яс Марина.

Той обясни, че голямата разлика между неговото представяне и това на съотборникът му в тима Макс Верстапен (половин секунда) се дължи на доста фактори и на комбинацията от тях. Като се започне с работата с гумите, самата настройка на колата, времето за излизане на пистата и комуникация с тима.

„Много е трудно да отделиш една причина. Комбинация е от много неща и всеки малък детайл има значение“, каза пилотът, който тази година дебютира във Формула 1 с Торо Росо, но от Гран при на Белгия бе изтеглен в големия тим на Ред Бул на мястото на Пиер Гасли.

„Имам още доста да уча. Тук (в Ред Бул) много неща са различни. Аз търся какво мога да подобря в моята собствена работа и представяне и съм наясно какво трябва да направя. В състезанията горе-долу нещата се получават, но в една обиколка всичко трябва да е перфектно.“

Албон обясни още, че наистина той се е забавил малко пред пилотите на Ферари.

Но причина са били намиращите се пред него коли на Макларън или поне едната от тях. Те по принцип загряват своите гуми с по-бавни обиколки.

Младежът каза още, че със сигурност и неговото собствено представяне е било повлияно от тези бавни обиколки. Но той не вини никой и не може да прецени дали това му е коствало повече или по-малко от 2-3 десети от секундата.

Анализ на представянето на Албон и какво да очакваме от него в бъдеще четете в брой 232 на списание ClubS1