Начало Formula E News Алекс Лин спечели второто състезание в Лондон след наказание на Лукас ди...

Алекс Лин спечели второто състезание в Лондон след наказание на Лукас ди Граси

491
0
Алекс Лин
Алекс Лин, снимка Формула Е
Алекс Лин спечели първата си победа във Формула Е в изпълненото с драми второ състезание по улиците на Лондон. Пилотът на Махиндра пресече финала на втора позиция, но мина едно място напред след наказание на победителя Лукас ди Граси. Бразилецът бе санкциониран заради преминаване през бокса по време на кола за сигурност, с което спечели  предимство пред своите съперници. Пилотът на Ауди трябваше да премине през питлейна за втори път, но така и не го направи и бе наказан с 20 секунди. Втори и трети финишираха Ник де Врийс с Мерцедес и Мич Еванс с Ягуар.

Състезанието бе изпълнено с множество инциденти. Малко след старта Оливър Роуланд имаше контакт с лидера Щофел Вандоорн. Така двамата състезатели загубиха много позиции в колоната. След това Антонио Феликс да Коща се удари в Андре Лотерер и отпадна, а пилотът на Порше бе наказан заради маневрата си срещу световния шампион.

Това предизвика появата на кола за сигурност на пистата. От това се възползва Лукас ди Граси, който премина през бокса и да се озове начело на колоната. Пилотът на Ауди получи наказание да премине през бокса заради своята маневра, но така и не го изтърпя до края на надпреварата. Междувременно в по-задната част на колоната се удариха Сам Бърд и Норман Нато.


В крайна сметка Алекс Лин записа първи успех в своята кариера, следван от Ник де Врис и Мич Еванс.

Четвърти и пети финишираха Робин Фрайнс (Върджин Рейсинг) и Паскал Верлайн с Порше, следвани от Максимилиан Гюнтер (БМВ Андрети) и Ник Касиди с втория болид на Върджин. Топ 10 допълниха Лукас ди Граси с Ауди, Серхио Сете Камара от тима на Пенске и победителят от сътезание номер едно Джейк Денис.