Начало MotoGP News Алекс Маркес: Първият ми тест с мотор на Дукати мина много добре

Алекс Маркес: Първият ми тест с мотор на Дукати мина много добре

292
0
Алекс Маркес, Грезини Дукати
Алекс Маркес, снимка Грезини

Алекс Маркес сподели впечатленията си от първите тест с новия си отбор Грезини Рейсинг. Испанецът участва в следсезонните изпитания на пистата Рикардо Тормо и заяви, че се е чувствал много добре върху мотора на Дукати.

Маркес направи дебюта си в MotoGP през сезон 2020. Преди това той стана световен шампион в клас Moto2. 26-годишният състезател беше съотборник с по-големия си брат Марк Маркес в тима на Репсол Хонда. Испанецът записа два подиума и дори бе близо до спечелване на първа победа в кралския клас. Въпреки това той бе изпратен в сателитния екип на LCR Хонда.

Маркес така и не успя да се адаптира към машината на Хонда и изпитваше огромни затруднения през изминалата кампания. Бившият шампион в средния клас записа само две класирания  в топ 10. Това доведе до решението на испанеца да не продължи престоя си в тима на Лучо Чекинело и да бъде заменен от Алекс Ринс. В крайна сметка той подписа договор с отбора на Грезини Дукати. Там той ще си партнира с Фабио Ди Джанантонио.

Испанският състезател получи разрешение от Хонда да тества мотора на Дукати по време на изпитания във Валенсия. След като изкара изключително труден сезон с машината RC213 V, Маркес бе много усмихнат след като изпробва за първи път новия си мотоциклет. Тъй като има все още действащ договор с Хонда, той не направи сравнение между двете машини.

„Този ден беше много положителен. Още от първата обиколка се почувствах много добре на мотора“, сподели Маркес.

„Веднага бяхме бързи и конкурентоспособни, което е много важно. Всъщност през целия ден не направихме никакви корекции по мотора. Целта ми беше да се адаптирам възможно най-добре и да събра повече информация.“

„Първият ми тест с мотор на Дукати мина много добре. Усещам, че зимата ще бъде твърде дълга за мен! Трябва ми още един ден, за да започна използвам потенциала на този мотор.“

„Знаем, че този мотоциклет определено има потенциал. Все още не бях в състояние да поискам всичко [от мотора], но съм щастлив, че изоставах само с шест десети от времето на първия. Най-важното е, че успях да бъда много постоянен по отношение на темпото.“

По-малкият брат Маркес отбеляза, че може да използва естествения си стил малко по-добре с мотора на Дукати. Испанецът също така призна, че му трябва още време, за да отключи още скорост.

Въпреки ентусиазма, с който вече се отнася към Дукати Маркес все още не си определя какви ще са целите му за 2023 г.

„Рано е да се каже. Няма как да заявя, че ще се боря за шампионата. През зимата трябва да направим много солидна база, с която да започнем добре в Портимао. Разполагаме с мотор на Дукати 2022-ра, така че не е нужно да опитваме много нови неща. Сега най-важното е да изградим увереност и да видим къде имаме потенциал“, допълни Алекс Маркес.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Alex Márquez Alentà (@alexmarquez73)