Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео и Хаас няма да използват новия мотор на Ферари

Алфа Ромео и Хаас няма да използват новия мотор на Ферари

1251
0
Ромен Грожан
Ромен Грожан, снимка: Хаас

Тимовете на Алфа Ромео и Хаас няма да използват новата задвижваща система на Ферари в Гран при на Испания. За уикенда на Каталуня Скудерията ще внедри нови агрегати в колите на Льоклер и Фетел. Те ще бъдат с нови смазочни материали и гориво от Шел, които да подобрят представянето им.

От Алфа Ромео и Хаас обаче са решили да не използват новия мотор в Испания. Те ще го направят за следващия старт в Монако или за 7-ия кръг от сезона в Канада през юни. Използването на новия двигател в Монте Карло би имало смисъл за това той да бъде изпробван и проверен за възможни технически проблеми.

Спортният директор на Хаас Гюнтер Щайнер заяви, че следването на Ферари в използването на една и съща спецификация на мотора е логистично много трудно. В тима следват своята програма и не смятат, че неизползването на новия мотор на Ферари ще е недостатък в Испания.

В Хаас само Ромен Грожан ще използва подобренията по колата на тима в тренировките за Гран при на Испания в петък. Кевин Магнусен ще е със старите елементи.

Целта е в тима да разберат по-добре как работят новите компоненти. И в каква степен те ще помогнат за решаването на проблемите със загряването на гумите.