Начало Автомобили Alfa Romeo и Maserati укрепват алианса си

Alfa Romeo и Maserati укрепват алианса си

43
0

Неотдавна Alfa Romeo формира тясно търговско и техническо сътрудничество с един от най-елитните производители на състезателни автомобили Maserati. В резултат на това се очаква появата на още по-вълнуващи спортни и луксозни модели. Новият хоризонт от възможности няма да страда от предишните ограничения налагани от General Motors. Вече е известно, че Alfa Romeo Brera GTA ще се задвижва от най-мощния агрегат в продуктовата гама на компанията. Той има два турбокомпресора и мощност 405 к.с. Това ще бъде първият представител на новата вълна от съвместни проекти на италианските компании.

Стратегията на алианса по отношение на луксозните модели на този начален етап тепърва се формира, но там също със сигурност ще има приятни изненади. Дизайнерите са готови за съвместна работа по проект 941, който ще бъде наследник на модела 166 и ще се представи през 2007г. на салона в Женева.

Компаниите ще монтират в автомобилите си V-8 дизелов двигател разработен от Alfa Romeo. Сътрудничеството на Alfa и Maserati обхваща и върховете в управлението. Мечтаният екип е вече реалност. Изпълнителния директор на Maserati Мартин Лиич е бивш шеф на Ford Europe и е сред най-уважаваните личности в автомобилния бранш. Той е специалист в областта на техниката. Изпълнителният директор на Alfa Romeo Хайнц Калбфел от своя страна има богат опит в продажбите и маркетинга натрупан по време на кариерата му в BMW. Съчетанието на талантите им е предпоставка за големи успехи.

Очаква се в скоро време един от шедьоврите на дуото да получи зелена светлина. Макар и в ограничени бройки ще започне производството на грандиозния концептуален автомобил Алфа 8 С Competizione. Атлетичният спортист получи шумно одобрение от страна на публиката и специалистите. Базиран е на Maserati Coupe, от което използва двигателя и задното предаване. Той е ярък пример как традициите на миланската марка и модерните инженерни технологии на Тризъбеца създават един истински шедьовър.

Този месец на специална церемония във величествения замък Сфорцеско, Милано бе избрано най-красивото купе в света. Наградата бе връчена на уникалното Alfa Romeo GT по време на форума Триенале в Милано. Жури от художествени критици, архитекти и журналисти го избраха измежду 60 автомобила на световно известни производители. Спортното бижу е разработено съвместно с Bertone Style Center и притежава неподражаем италиански стил и иновативни технологии.

В скоро време се очаква моделите на Alfa Romeo и Maserati да започнат да се предлагат под един покрив.