Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео: Можем да се борим за седмото място при конструкторите

Алфа Ромео: Можем да се борим за седмото място при конструкторите

284
0
Алфа Ромео С43
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео може да се бори за седмото място при конструкторите. Това заяви Алесандро Алуни Брави. Според него, отборът от Хинвил има реална възможност да изпревари Уилямс до края на сезона, ако има повече постоянство в представянето си.

Алфа Ромео имаше доста тежка първа половина на сезона. Швейцарският екип разполагаше с автомобил, който не бе толкова конкурентен в състезанията. Освен това екипът се сблъскваше често пъти с технически проблеми или лош късмет. Това позволи на Уилямс да натрупа преднина и да заеме седмото място при конструкторите. Отборът от Гроув направи голям прогрес благодарение на страхотното каране на Александър Албон

Алфа Ромео направи огромна крачка напред в последния старт в Катар. Отборът от Хинвил спечели общо шест точки благодарение на осмото място на Валтери Ботас и деветото на Гуаню Жу. По този начин екипът се доближи на само 7 точки от Уилямс. Отборът от Гроув записа втори пореден уикенд без точки.

Уилямс вече насочи изцяло усилията си към следващия сезон. В същото време Алфа Ромео и Алфа Таури продължават да развиват своите автомобили. Хаас също работи по тазгодишния болид и дори готви голям ъпгрейд този уикенд. Това означава, че борбата в по-задната част на колоната става все по-оспорвана и ожесточена.

Този уикенд Алфа Ромео ще има още някои новости в колата. Според Брави, това може да помогне на тима да спечели още точки в борбата за седмото място при конструкторите.

„Можем да се борим за седмото място при конструкторите. Разбира се, това зависи дали ще от факта дали ще продължим да развиваме колата до края на сезона“, сподели Брави.

„Трябва да провеждаме перфектно останалите състезателни уикенди, както беше случая в Катар. Тогава всичко беше перфектно както от страна на отбора, така и от страна на пилотите

„Катар беше добра награда отбора, за увереността и за нашите пилоти след един труден период. Шампионатът обаче все още не е свършил. Има още пет състезания и още два спринта,  така че все още има място за подобрение. Трябва да гледаме напред, за да намерим допълнително представяне в следващото състезание от календара“ добави представителят на Алфа Ромео.

Подобренията в колата на Хаас привлякоха вниманието на всички заради всеобхватния си характер. В същото време Алфа Ромео донесе някои новости в последните стартове. Сред актуализациите имаше и ново предно крило, което дебютира в Катар

„Не съществува само един начин за разработване на автомобила. Всичко зависи и от това какво ще откриете в аеродинамичния тунел“, каза представителят на Алфа Ромео.

„Мисля, че всеки отбор има някакви разработки. След това обаче трябва да се разбере дали има нещо, което да носи тази допълнителна ефективност, която е необходима, за да се направи желаната стъпка напред“, продължи Брави.  „В началото на годината решихме наистина да натиснем с развитието и ще продължим да развиваме автомобила до последното състезание за сезона. Понякога можеш да направиш сериозен ъпгрейд, какъвто имахме в Сингапур например с новия под.“

„Но след такъв голям ъпгрейд винаги се опитваме да оптимизираме пакета. В Катар също така допълнихме пакета, въведен в Сингапур. Добавихме по-ниско задно крило, което беше необходимо, за да имаме добро представяне в завоите със средна и ниска скорост. Това обаче не трябва да бъде за сметка на максималната скорост, която все още остава една от слабите ни страни“, каза още Алесандро Алуни Брави.