Начало Избрани Зайдл назначи управляващия директор на Заубер Груп да представлява Алфа Ромео в...

Зайдл назначи управляващия директор на Заубер Груп да представлява Алфа Ромео в F1

692
0
Алесандро Брави, Алфа Ромео
Алесандро Брави, снимка Алфа Ромео/Заубер

Андреас Зайдл назначи управляващия директор на Заубер Груп да представлява Алфа Ромео в F1. Това е Алесандро Брави. Италианецът ще отговаря за работата на отбора от Хинвил от началото на сезон 2023 в световния шампионат. Няма обаче да носи титлата шеф на тима.

Брави ще изпълнява част от задачите на Фредерик Васьор. Французинът напусна Алфа Ромео в средата на декември и застана начело на Ферари. В същото време швейцарският тим привлече Андреас Зайдл от Макларън. Германският инженер е новият главен изпълнителен директор на Заубер. Зайдл ще има и важна роля в проекта на Ауди в F1.

Назначаването на Брави е една от първите задачи, които бяха изпълнени от новия главен изпълнителен директор на Андреас Зайдл. Германецът започна работа в швейцарската компания на 9 януари. Решението на Алфа Ромео/Заубер предвижда Брави да работи заедно с техническите и оперативните отдели. По този начин трябва да се продължи растежа и успеха на отбора. Същевременно италианецът ще предоставя на вътрешните и външните заинтересовани страни на отбора стойността, с която е известен отборът на Алфа Ромео в F1.

Поемането на ролята на представител на отбора от Алесандро Брави ще отбележи определена стъпка напред за Алфа Ромео и Заубер Груп като цяло. Това ще позволи на Зайдл да се съсредоточи върху целта си за по-нататъшен растеж на отбора от Хинвил. Германецът трябва да осигури успех в краткосрочен план и да подготви отбора за неговото вълнуващо бъдеще.

„Радвам се да потвърдя назначаването на Алесандро Алуни Брави за представител на екипа в допълнение към досегашните му задължения на управляващ директор на Заубер Груп. Богатият му опит в моторните спортове го е снабдил с всички необходими инструменти за постигане на успех. Задълбоченото му познаване на отбора, от който е част повече от пет години, ще осигури стабилност и приемственост в развитието ни“, сподели Зайдл.

„Представянето на Алесандро в отбора по време на шампионата на F1 ще ми позволи да се съсредоточа върху развитието на Групата. Тук се включва и подготовката за предизвикателствата и възможностите, които ни очакват. Благодаря на Алесандро за вярата му в нашата визия. Също така го приветствам на тази допълнителна позиция. Убеден съм, че това е още едно ценно попълнение към един без съмнение много силен отбор, като започнем от пилотите до мениджърския екип и всеки един от нашите служители. Всички те са способни да надградят миналогодишния успех и да създаде светло бъдеще за Заубер“, добави главният изпълнителен директор на Заубер Груп.

„Искам да благодаря на Андреас Зайдл и на нашите акционери за доверието. Освен това ще потвърдя ангажимента си да дам най-доброто от себе си, за да оправдая очакванията им и да представя екипа по най-добрия възможен начин. Огромна привилегия е да продължа да работя с група невероятни хора. В продължение на много години те ми помогнаха да се интегрирам в групата Заубер“, заяви Брави.

„Това, което ми дадоха през това време, ще ми позволи да изпълня тази задача. Надявам се да представям отбора в съответствие с общата ни визия и целите ни. Напълно осъзнавам работата, която ни предстои, както и предизвикателствата, които стоят пред нас. Подхождам към тази задача със скромност. Знам, че съм част от силен екип, който ще се справи с работата. Имам убеждението, че разполагаме с всичко необходимо за едно успешно бъдеще“, добави италианецът.

Тазгодишната кампания ще бъде последната, в която швейцарският екип ще носи името Алфа Ромео. След това се отборът отново да носи името Заубер, преди да започне сътрудничеството с Ауди през 2026 г. Алфа Ромео ще представи новия болид С43 на 7 февруари. Базираният в Хинвил тим продължава да разчита на Валтери Ботас и Гуаню Жу, както и на резервния състезатели Тео Пурчер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @alfaromeoorlen